Sunday, September 25, 2011

Masih xamik iktibar

Sori la,,,n3 kali nie bukan nak mengutuk, cuma mahu menyatakan isi hati pengajaran yg perlu dpelajari Si Dia....
Orang kata, "Kalau cakap depan2 2 mengutuk namanya,,kalau cakap belakang 2 mengumpat plak kan"...
Tapi ak xcakap hanya menuju pada Si Dia sorang sahaja,,,mayb in d future ak yg wat, leh la ak 'remind' diri plak kan, tapi klau kena batang hidung orang lain....jadikanlah ianya sebagai teladan & sempadan.....

Masih xamik iktibar???
Dulu Si Dia nie pernah bertunang, so bak belangkas la orang kata...ke mana ke mari berkepit jekkk, walaupun xde sampai melebihi sempadan tapi sempadan tersebut telah pun dicerobohi a.k.a sudah dconteng arang la kiranya. Tak kisah la klau dia nak bertemu ngan tunangnya....tp berbatas2 la kan, nie agak melebih2...

U nak masak utk dia k, masak la...I xkisah langsung tapi jangan la berpegang2...Jumpa, borak then blahhh,,,katanya kat dalam fesbuk, "Doakan kami, syukur Alhamdulillah"....Korang nampak tak betapa xkena nya perlakuan dengan pernyataan 'Islamic' yg digunakan.

Macamana nak didoakan, kalau U wat cm2, klau U dah kawin konpem I doakan yg terbaikk la....

Masih xamik iktibar???
Dia putus ngan bdk yg d atas,,ptus tunang
So dia dh pun btunang ngn orang lain tapi caranya masih sama.....I kisah tp xsampai ati nak cakap...rasanya macam nak suruh 'kapten geng ak' jek nasihatkannya...tp tahla, masing2 terlalu sibuk mengejar dunia sehingga terlepas pandang hal2 demikian...ak plak masih jadi si penakut,, sebab ak pn masih seperti lalang,,,yg xberapa kukuh pegangan,,,,

Walaupun begitu,,, I kisah psl U la,,smpai I wat n3 nie, & I pasti doakan U....

p/s:
Tujuan I bukan nak mengaibkan U,,,tapi I really sayangkan U, tp I takut ble I cakap...smuanya pastikan terputus begitu sahaja,,,

1 comment:

nickyz said...

nie macam tuju pada W*** jea long....