Tuesday, December 21, 2010

kOsong

Salam,,,
Actuali dis n3 startin wif kosong stOri
mcm xd ap nk cte
tapi,, byk yg daa dwat wak2 cuT2 nie

The stOri begin,,,,
"umi,,,,umi,,,umi,,,," sore sumbang ad sOrang bdk yg bkn baby ag ok
"umi,,,nk milO......"
Nak milo pun nak kna merengek k (dalam ati berbisik)
tengOk jam baru 7 lbh,,,,(ingt pas Subuh nk tdO kasi bengkak2 sket mata)
2la,,,kesusahan yg perlu d alami oleh mak cik dia, maklum la selagi xbesO
rengekan bdk2 nie akn jd turun temurun
Anyway, aku bgun lbt ad alasan,,,
Alasan-alasannya:
1) Ari ujan,,,xdpt wat keje kt luOr umah
2) Xde kes berat nk kna bgun awal
3) stakat nk wat keje umah, bg ms 15 minit pn aku leh kasi clean & clear 1 umah
(nada bangga siut!!!)

Alasan2 nie klau dbc oleh mak2, mau xstuju ngn aku....
Pepatah aku ad mengatakan "Single is gOlden"
So let us appreciate it nOw.... 


AFF SUZUKI CUP FINAL



Mna satu PILIHAN korang???
(soklan b**** sket)
Alah,,,mcm Liga Inggeris, Spain, Italy or even Liga Super kn byk pilihan....hahah
Ko p tgk kt stadium k Long??
Aku tengOk kat Stadium AstrO,, ag beshhh....xpyh byr, mkn free, msuk tOilet pn free
Cuma tb kt umah 2 16inci
xsebOsar skrin kt kdai mamak or tgk live kt stadium
ckp byk2 kat mak mau dia kata
"xbersyukur apa...."
bukan ap, channel spOrt nie aku yg mintak...maklumla nk g stadium 'hajat' xsmpi
bg aku spOrt n chanel Korea 2 jgn dmansuhkn..hahah
klau x, lumpuh kehidupan cUt sem aku kat umah...hu3

Berbalik kpd games Msia VS Vietnam
i think,,,(sbg peminat n bukan pemain terhebat)
Pertahanan kita patut dmantapkn n serangan patut dgandakan
hahahha
Masa aku tengOk 2x semi final ari2
Jantung aku mcm nk mengepam hayatku kat luO badan daa
bukan ap,,,
asik kna serang jekkk beb
pas2 dlm kehangatan tgk bola ngn abg & ank buah
"bedebar jantung kita tgknyerrr"...uiikksss,, bukan aku sorang rupanya=)

Ayat beshh dr abg aku,,
"Pertahanan ap, ble orang serang duk mengundur pas2 duk sebaris, bukan nk p rmpas bola 2, Vietnam main 9orang except goalkeeper pn leh serang ag....."
panjang nyerr leteran mamat nie kat belakang,,,
"main mcm nie wat bdebar jek, main leklok sket, mcm la kte nie xmain bola n xtau"
nie da mcm khutbah Jumaat tau,,,
" Imann,, duk jauh sket,, nti Ayah Teh tersepak kamu sbb geram..."
hahahahah
Pas2 aku tambah...
"Maksu lak tertampar kamu..."
hahahahah

Sonok tgk bola especiali klau d whole members of dfamili ad
baru gempaqqq

Anyway,,, MALAYSIA BOLEHHH!!!!!!!!!

p/s: xkisahla tgk kat mna2,, janji Msia leh gegarkn Stadium Gelora Bung Karno, IndOnesia=)winkkk!!!

Saturday, December 11, 2010

TM~SJ~SA~KP~Lgkwi~Lgkp~Phg


Finally, cuti2 Malaysia da abih,,,,
Come back 2 hOmetOwn
ready 2 be 'Pompuan mlayu terakhir'
Anyway, tQ sO much 2 my belOved sister, Madam Asmah n Her Husband 
4 supported my vacatiOn dis year
Very enjoyed it
"semOga dmurahkan ag rezeki n kebahagiaan ddunia mahupun d akhirat"
amin3

p/s:  hOping 4 d besh result dis sem,,cz wanna ask present frm my BFF=)~~yeeaahhh!!!



Friday, December 3, 2010

Langkawi Owhhh Langkawi

Ad ap ngn Langkawi???
 Ad ini ad itu
 Ad burung nie
 Ad cabel car nie
& ad nie,,,,ap nie anak2??
P.A.N.T.A.I

 p/s: In my sis's planing plan~jd k x nie??? hehehehh

Aktiviti Akhir Sem 4

Olaaa,,,,
 (relaxing skill when u play bowling~Shalin pn leh kalah~yyyeewwww~)

Td p main bOwling ngn tawan2
mmg rOwkksss cz dpt develOp skill of my psikomotor sensory
hahahahahha
(ingat bdk2 tadika k??..he3)
byk la yg dpt d developkn=)
skill of makan, main, kaki
semua skill 2 master skunk, anybOdy wanna fight???
watch Out!!!
Besides,,
2day tetiba nk naik bus TM~KL~TM
kat Hang Tuah 2
tetiba jdoh ngn sorang kakak nie
mula2 aku rasa kakak nie blagak 
czzzzzzzzz
leh k dia tny aku cmnie
"Bdk Upsi nie leh k nk ngajar students skunk yg da advanced nie???"
(Berlagak nyer kakak nie~dlm ati aku~)
Aku pun jawab balik,,,
mna leh diam kn...
'mesti la bOleh
sebab ktaorang ag advanced a.k.a nakal dr dOrang kak
Ag 1 blaja 4 taun plus theOry practical and so on soooo soooo la'
(dh la speaking2 cmpur2)
cm bhsa yg aku ckp skunk....
dia pn terpaksa angguk gak ngn jawapan aku 2=)
(fuuuhhhhhh,,,, lega aku dpt jawab ngn baik!!!!)
wacayaaaa sama lu arrr
pas2 start la cte,,,
dia tny aku
aku tny dia
dia jwb aku
aku jwb dia
Last2, smpi cte famili dia smua2 la
(Aku just mahu dOakan kak Lin dapat baby)
Sbbnya da kawin 8taun lum dpt anak ag
cian tp hanya Allah Maha Mengetahui
in d ends,
beshhh gak borak ngn org yg lebih tua dr kte,,
byk pengalaman n pengetahuan yg kte dpt
pas2 mmg byk arrr
yg dia nasihatkn aku
(tp ms dia ckp 2,,aku stil ati2 gak)
mna arr tau kn, kdg2 pompuan pn leh wat mcm2 kn
hehehehehe
(ni detik ati aku setiap kali ckp dgn org yg aku xkenal)
/
/
/
Ms berpisah kat Rawang td, rs sebak gak nk berpisah ngn kak Lin,,,,
Tp apakan daya
setiap pertemuan ad perpisahan

p/s: Kadang2 kte selesa ckp ngn orang yg kte xkenali
tp
HATI-HATI sahaja=)

Sunday, November 28, 2010

Thank you, Allah

Today,dis n3 i just wanna thank Allah S.W.T 
/
/
/
4 dis kind of feeling n spirit
/
/
/
Allah gives me love, hope and life 4 dis long hard harsh jOurney....
/
/
/
Thank You Allah S.W.T
Alhamdulillah......

p/s: Jom solat zOhor berjemaah,,^_^

Monday, November 22, 2010

FrOm d bOttOm of my brOken hEart Part II

Chong Wei putih mata

   CHONG Wei (kiri) meraikan kejayaan menang perak bersama (dari kiri) Lin Dan (pemenang emas), Chen Jin dan  Park Sung-Hwan   (pemenang gangsa) selepas upacara penyampaian pingat  badminton perseorangan lelaki di  Stadium Gimnasium  Tianhe,  malam tadi.
CHONG Wei (kiri) meraikan kejayaan menang perak bersama (dari kiri) Lin Dan (pemenang emas), Chen Jin dan Park Sung-Hwan (pemenang gangsa) selepas upacara penyampaian pingat badminton perseorangan lelaki di Stadium Gimnasium Tianhe, malam tadi.
Gagal akhiri penantian 40 tahun emas negara

PENANTIAN 40 tahun pingat emas acara perseorangan badminton di Sukan Asia masih tidak kesampaian apabila jaguh negara, Lee Chong Wei disekat juara Olimpik, Lin Dan dari China dalam pertarungan final, malam tadi.
Dengan rekod seimbang 1-1 tahun ini tetapi pemain ranking keempat dunia itu di depan 13-7 sepanjang kerjaya, Lin Dan yang mendapat sokongan padu peminat tempatan, nyata lebih unggul untuk menidakkan hasrat Chong Wei yang juga pemain nombor satu dunia dengan kemenangan 21-13, 15-21, 21-10 dalam tempoh sejam 12 minit.
Kali terakhir Malaysia memenangi emas Sukan Asia ialah menerusi Datuk Punch Gunalan pada edisi 1970 di Bangkok manakala dua percubaan Rashid Sidek dan Chong Wei sendiri di Doha 2006 sebelum ini gagal. Kekalahan semalam turut menafikan sasaran dua emas kontinjen negara pada temasya ini, selepas beregu Koo Kien Keat-Tan Boon Heong turut tewas di final, kelmarin.

Sejak awal set pertama, Lin Dan menguasai gelanggang mendahului 8-4 dan terus memastikan jurang 12-7, 19-12 sebelum menamatkan permainan dengan 21-13 dalam tempoh 27 minit.

Begitupun, Chong Wei yang diletakkan sebagai pilihan pertama, meningkatkan permainan pada set kedua mendahului 11-6, 17-12 dan 19-14 sebelum memastikan kemenangan 21-15 dalam tempoh 20 minit.

Pada set penentuan, Lin Dan kembali menguasai rentak awal dalam gelanggang menerusi pukulan rendah mengelirukan untuk mendahului 4-0 dan 8-1 sebelum menang 21-10.

p/s: kalah menang adat pertandingan,,,lupakan segalanya perlu start fOkus pd exam!! RED warning dh nie!!!!!!!!!!!!!!!!!








Sunday, November 21, 2010

FrOm d bOttOm of my brOken hEart

Koo-Tan gagal pertahan mahkota

BOON Heong (kiri) dan   Kien Keat terpaksa berpuas hati dengan pingat perak selepas tewas kepada  gandingan Markis  dan Hendra  21-16, 24-26, 19-21,  malam tadi.
BOON Heong (kiri) dan Kien Keat terpaksa berpuas hati dengan pingat perak selepas tewas kepada gandingan Markis dan Hendra 21-16, 24-26, 19-21, malam tadi.
 
Chong Wei jadi harapan negara

PINGAT emas yang seharusnya berada dalam genggaman terlepas apabila pasangan Koo Kien Keat-Tan Boon Heong tewas dalam pertarungan sengit final beregu lelaki di Gimnasium Tianhe, malam tadi.
Begitupun, impian meraih emas dalam acara badminton pada edisi kali ini di Guangzhou tetap wujud dan kini harapan besar itu terletak di tangan jaguh perseorangan negara, Lee Chong Wei yang bakal menentang jaguh tuan rumah, Lin Dan dalam perseorangan lelaki, malam ini.
Ketika sudah hampir di ambang kemenangan, Kien Keat-Boon Heong yang juga pasangan nombor satu dunia harus menyalahkan diri sendiri apabila akhirnya tunduk kepada pasangan Indonesia, Markis Kido-Hendra Setiawan dari Indonesia 21-16, 24-26, 19-21.

Kekalahan itu menyebabkan mereka gagal mengulangi kejayaan memenangi emas di Doha, empat tahun lalu, manakala gandingan lawan yang juga pemenang emas Sukan Olimpik Beijing 2008 berjaya menebus kekalahan tewas di separuh akhir kepada beregu negara.

“Kami sepatutnya sudah menang tetapi nasib jelas tidak menyebelahi kami,” kata Boon Heong sejurus perlawanan. “Kami berjaya bangkit daripada ketinggalan di set penentuan tetapi lawan memanfaatkan peluang dengan menamatkan perlawanan.”

Terdahulu, Chong Wei walaupun beraksi di depan ribuan penyokong Chen Jin yang ditentangnya di separuh akhir, tetapi ia sedikit pun tidak membuat dia gementar apabila beraksi bak wira untuk menundukkan juara dunia itu 14-21, 21-15,21-7 untuk melangkah ke final.
Dan, kini satu-satunya halangan yang tinggal buat Chong Wei sebelum emas dikalungkan dilehernya adalah menjinakkan Lin Dan yang mara ke final selepas mudah menumpaskan pemain Korea Selatan, Park Sung-Hwan 21-14, 21-10.

p/s: Aku rasa nak kOndem tb1 coz xsiarkan live c.wei n lbt siarkn kkk tbh main smlm,,,,
anyway, stil suppOrt them cz badmintOn never die in my heart!!!!! btw,,Lee Yong Dae makin cute arrr skunk...hu3

Saturday, November 6, 2010

Aku bukan penting sangat part II

PArt II nie slalu nyer orang dah tau jalan cte nyerr
<
<
<
Ble U kata U lebih memberi kepentingan pada I
/
/
I pun wat la baik2 ngn U....(ap ag mengampu la Sarip dOl!!!)
*
*
*
Mungkin masa 2 U nak cakap I x ikhlas kan....

xpe2


Tapi I nak cte sket pengOrbanan yang I wat.....

1) Bgun tdO awal sket (walaupn sOund alarm 2 da memekak start jam 6.30 ag smpi leh bgunkn aunty sblh umah)

2) Makan pOn lewat (sampai ad kata yang I da kurus??? cm xcaya gak la...he3)

3) I asik tenung U, bagi sepenuh perhatian pada U
/
/
/
/
HAh!!! ap macam??? xpuas ati ag k???
xpela...pas ni I usaha ag....
sebabnya U sangat penting bagi I
U kekasih I kat UPSI nie....

(KAWAN2 aku kata mcm siUt jek n3 niee......ingatkn hati aku penuh bunga,,, tapi hampehhhh)

So Aku ngn selamba gelakk....agak2 cm cipan gakla
Xctvt last aku sebelum blik kg esOk.....


Nie la U yang maksud kan...hahah


Aku yang da pening dsebalik lampU 2

p/s: 2 mak....esOk gOreng ikan masin leh x???
plus2 telUr masin n ulam selembUt a.k.a ulam raja....
kOnpem 1 periuk aku hentammm!!!

Aku bukan penting sangat

Aku bukan penting sangat bagi dia

Aku bukan sape2 bagi dia
>
>
>
Bukan dia ingat pun kata aku
<
<
<
Masa kn SMS MMS 3G fB......habukkk pun xdakk
/
/
/
Nak marah camne???
{ sori dear.....I bukan cakap psl U...}


{ I cakap psl "Buku"...}

Moral: Klau maleh baca buku...
Buku said, " U bukan penting sangat bagi I, sbb I yg bagi kepentingan kat U all !!!!"......

Sunday, October 31, 2010

Maleh nk cte pasai bOla

Sbb bOla aku ngantUk glerrrrr....
jd 'maleh nk cte pasai bOla'...hu3
even bOla 2 abeh awaiii...(sori bOla,,,)

Pg nie bgun awai cz nk siapkan sarapan utk makNgah aku
Sampai sOlat kat ruang tamu....
Nk aje pas sOlat 2 landing blik tp,,, mengingat Orang Tua yg penah dOdOi2 & panggil nma manja aku dlu
Bgun la wa nie....rs memasak dlm tdO
LAst2, siap gak mee gOreng & tea 'o' panas...simple jekkk 
(sedap????...xtau la...he3)




p/s: Anyway cOngrate 2 Kelantanese!!! abeh jek game mlm...tiba2 "i'll be back"...sOund msg tOne aku berbunyi..."alOng klate menang!!! gomo klate gomo>>>" S*** jek ytie msg aku....klau klate kalah, leh gak mintak my frenz 2 blanje roti canai & teh tarik mamak satu!!!!!!!!!...hu3

Saturday, October 30, 2010

Terima Kasih.....

Mcm herO dlm filem hinduSETAN ad gak rasanya apabila nset ku diselamatkn oleh seOrang yang xdikenali
Ctenya, kelam kelibut nk naik prebet sbb 'mak Ngah' jiran sebelah umah aku da smpai Tg Malim, jd aku nak la p amik dia n anaknya yg nk ujian mEdsi esOk
Naik2 keta ngn kondifenNya 'marah' su, "awat lambat masuknyerrr"....nada yg agak berlagak aku bersUara....
tiba2, tOKkkk...tOkkk....tOkkk
(ingatkn nk naik prebet skali p Pekan)
Skali mamat 2 kasi nset yg ber'mandi' kn air Kotor Tg Malim daa....
(cm kenal jek nset nie)
Dgn reaksi muka yg comOt dan kaget....aku amik nset, ttUp pintu & senyum
(mamat 2 plak senyum sbb kcuaian aku yg agak sengal)
Tgk2 nset....alamak!!! mati da.....try ON blik
Okeh cun...klau x, mau kna berleter tahap babOOn kat mak aku...
Dlu, ms speak mata aku nie aku terpijak,,,,fuhhhh ayat pedas mak aku bagi
"xsayang langsung benda yang orang beli"....baik punya(nyanyi sketttt...Dafi)
Rabun, mna nmpk speak 2 jd pijak laa......(mak berapi2 marah yg benOr2 nye sbb aku letak bwh lantai jekkk)
~sori mak, smpi skunk wat ag~yewwwwww~he3
Nasib nset 2, masih leh smssssss ag n call ag.....lega, klau x ongkOs pn abehhhhh~
 (Jgn ilang2 tau...byk khazanah dlm nie)
(peneman aku k Pekan....ber2 lbh baik kn???~)
 
Moral of d stOry: Jgn sOnOk sgt naik kete prebet!!!!!!!!!!!!!!

Thank You 2 Mr. HerO yang aku xkenal pn sape kO, rupa pn da xingat daa....
Anyway, may Allah bless yOu=)

GradUasi Bridged Bomba II

Memang bersyukur gila da tamat jd kadet Bomba UPSI
~kerna kem nie: wa punya berat turun, gelap & itam, penat tahap baban
~kerna kem nie gak hub terjalin, knal erti disiplin & yg penting ilmu & pengalaman yg mmg berbalOi~
~Credit 2 all d team members~
p/s: cheessssssssee~peaccccceeeeeeeee~~^_^

Thursday, October 28, 2010

mati VS cerai

U all penah baca x paper mcm pamphlet yg u all slalu buang kat tOng sampah???
Asik2 cte muka depan,,, artis cerai, artis kawin....lagi skali, artis2
(mungkin artis cun & encem kOt, jd melariskn paper dOrang yg agak menyesakkn mata & otak aku)
~aku rasa nie la antara sebab amalan membaca kurang diminati oleh gOl. anti-paper bermasalah mcm aku~
Banyak ag hal dunia yg perlu dpaparkan, isu2 kemiskinan, kejahilan, kemasyarakatan, & mcm2 ag...xsalah nk selitkn muka artis 2 tapi agak2 la weiii....stakat isu cerai??? bersepah ag orang lain yang cerai pas2 abih smua isu dlm selimut kuar (last2 aib keluarga & diri sendiri gak yang tergadai)
mcm ada 1 paper 2, letak kat muka depan ag...pas2 penuh ngan iklan
letih2.....

Walaupun kejadian Tsunami kali nie xlibatkn Malaysia tapi ap salah nye kita menghayati & bersyukur atas kejadian tersebut....
klau arini lupa selawat ari esOk kte gandakan
klau arini lupa nak sOlat jangan lupa ajal dekat jek

 
Aku baca paper pd tanggal: 28/10/2010

PADANG: Pesawat dan helikopter yang penuh dengan pekerja penyelamat dan bekalan bantuan mendarat buat kali pertama di kepulauan pedalaman Indonesia semalam selepas kawasan berkenaan dilanda tsunami setinggi tiga meter lewat Isnin lalu, meragut sekurang-kurangnya 311 nyawa.
Seramai 160 cedera manakala 410 lagi hilang.

ANTARA mayat mangsa tsunami yang ditemui.

ANTARA mayat mangsa tsunami yang ditemui.


 















Malaysia Tanah Airku
Ingatkan kat kampung jek asik terputus bekalan air Or letrik nie....klau kat umah aku 2, tang aku blik jek letrik suka sgt putus, air suka kering.....
(mmg suka nyusahkn aku nk p mandi sungai PAHANG yg airnya berwarna cm air milO 2)
Masa budak2 dlu tahap baban suka sgt klau k sungai nie
nie da 'matured' (matang kOnOn...hahah)
byk mende nk kna tutup sO kueng da minatnya....hu3

Malaysia Oh Malaysia

AMPANG: “Saya kerugian hampir RM2,000 kerana tidak dapat menjalankan perniagaan seperti biasa sejak bekalan elektrik terputus seminggu lalu,” luah Mohd Fairos Ibrahim, 24, mengenai pengurusan flat yang didakwa enggan bertanggungjawab menyelesaikan masalah itu dengan segera.

MELETUP...Fairos menunjukkan pencawang mini di tempat tinggalnya yang meletup.
MELETUP...Fairos menunjukkan pencawang mini di tempat tinggalnya yang meletup.
 Kegembiraan masyarakat pun patut ditOnjOlkan kan???...he3
(Bukan tiket mahal k???....dlu ms aku g tgk ngn abg aku RM10 jek kOt)

PENYOKONG Kelantan ceria, selesa dan tenang ketika membeli tiket perlawanan akhir di Kota Bharu, semalam.
PENYOKONG Kelantan ceria, selesa dan tenang ketika membeli tiket perlawanan akhir di Kota Bharu, semalam.
Klau nak bercerita siang2, biar pandang2..klau nak bercerita malam2, biar dengar2..hu3
Klau bleh 'paper2' yg ad kat Msia nie ketengah kan la isu2 yg membuka mata & minda
Mahal 2, RM1.50.....almaklumla, ble bc dlm tenet nie byk menyeleweng sket....xpn bc bahagian yg aku minat~LeeChOngWei~hu3 (mmg hampeh)

p/s: MEMBACA AMALAN MULIA....
~hepi besday 2 my BFF: Saba~

Wednesday, October 27, 2010

Tanda Kasih

 

Lirik Lagu : TANDA KASIH


Kalau hati sudah suka
Semua indah saja
Itulah tanda bunga kasih bermula
Di dalam jiwa

Memang benar kata dinda
Berkasih ada tanda
Tetapi hati mana sanggup merana
Sepanjang masa

Berputus asa jangan
Mengeluh pun jangan
Tenangkan hati janji jangan lupakan
Supaya aman

Berpisah lama jangan
Berjauh pun jangan
Supaya rindu tidak jadi bebanan
Menyiksa badan

Hati susah jadi senang
Kenangan jika datang
Terasa kasih sama tiba menjelang
Menambah sayang

Sebab apa hati resah
Seperti orang salah
Ituke tanda kasih akan berpisah
Membawa tuah


p/s: tanda kasih jangan jadi kasihan...hahah

Sunday, October 24, 2010

dr kOnsert k bola

 
Dari kOnsert rentak revOlusi
ke

jmp dFINALLLLLLLLLLL 
"PIALA MALAYSIA 2010"


Where is TOK GAJAH's team haa???
 ishhh2..
tOk Gajah menang!!!!..isssss...hu3



p/s: nsib xduk kOlej ag, klau x bermacam2 ragam 'aweks2' kelantanese yg fanatik bola menyemakkn mata & hidungku semasa tgk tb....
(sori gurlzz, kte just tgk bola bkn pemain bOla...peace ^_^)



Thursday, October 21, 2010

perang Or blOg

For dis n3, just 2 remind myself nOt 2 fight Or express feeling wif nafs Al-Ammarah....he3
Lately, wat i can see ppl r fighting by using deir blOg, xleh ckp depan2 but bring it on !! 2 deir blOg....he3
Dats communicatiOn wil bring negative impact 2 ur heart n ur emotiOn....where is OUR quality conversatiOn...macam zaman mak bapak kita dlu, klau 'depa' da penat panggil nama kita, kita plak wat dekk jek..."tercabut anak tekak nie panggil, xdgr2 jugak budak bertuah nie"...guna nada marah la weiiii!!!
(akhirnya bertuah jugak aku, cz dpt gak msuk UPSI walau bkn UIAM k UM k, setelah meng'abih'kn masa d diplOma dlu (maklum la result SPM xd la bguih mana n setelah meng'abih'kan bOras mak aku...he3)
Straight ckp kn bagus....
Cth: (jangan bw cth nie dlm final exam...failed weiii)
"Along, awat ko sengal sgt arini....nota kuliah xprint2 ag, nk exam da ni d**??!"

Along pun jawab balik, "H**** korang bagi aarr along duit dlu br leh fotostat sbanyak kedai fotostat yg ad kt UPSI nie pn bleh weeiii"....
(nie ayat bdk yg da sengkek sejak akhir2 nie....hu3)

sebenarnya kes d atas xd kaitan pn ngn sape2, just remind my frenzs and I noT using blOg 4 fighting ya!!...just express ur feeling
furthermOre, Blog used 2 express wat we wanted, wat we liked & disliked, wat we experienced, wat we hOped & prayed.....
So ppl wil understand u mOre and share wif u a Lot..."sharing is caring kan??"....hu3

NAK stOri sket:
Ada Orang kata "dia" hipokrit....
peOple2, hipokrit perlu apa??...yela, berpura2 xsakit walaupun sakit...berpura2 baik walaupun xbape baik???? (ish2..jangan cm2)
MAksud saya...klau ber"hipokrit" kerna nak jaga perhubungan, nama baik keluarga & diri sendiri, bagus sangat=)
Bukan k, yang menilai kita adalah Allah S.W.T
Jadi, biar apa yang kita buat hanya ber'paksi' kan keredhaanNya......amin

Perang VS BlOg???...
Aku pilih VS....he3
Sebab aku dkategOrikan sebagai budak yang selalu berlawan....suka lawan ckp, lawan games (tp bkn games kt laptop or PC or yg sewaktu dgnnya)
Sebabnya aku xsuka games 2:
1) Ter'emo'...sbb aku hanya akn main games keta Or mOtor Or lawan2 (jantung nk tercabut klau aku nk kalah)
2) Kpala aku akan jd xbape betul...(a.k.a pening)
3) Aku xbape tetap pendirian (lps boring ngn satu game aku main game lain pas2 game lain pas2...blablabla) Akhirnya, 1 habuk games pn aku xpenah menang, malah smua games dlm lappy aku nie, bertimbun2 nama anak2 buah aku
4) Laptop aku suka wat sengal ble aku nk main game, update BLOG dia okey la plak=)
5) Prefer 2 sleep better than play games.....ha3
6) Lastly, 
" MAin ag budak nie, xkeje lain k???...baju xjemur ag, umah x sapu, pinggan xcuci ag, dapur xlap ag, tempat tdo 2, da kemas k blOm????"....ayat Mak Timah betul2 kat tepi telinga aku.

So, mana ada masa nk 'menang' kn games 2...he3
2la, alasan aku yg mmg xsuka main games tp bg la OUTDOOR act....wa d champion nie
Dari b.jaring bergerak k bola baling pas2 badmintOn then pingpOng last skali b.tampar
(hoki, squash, terjun berirama xdsebut sbbnya sekOlah aku dlu xsediakan...klau x mau jd penyapu sampah jek aku)...
Mmg xblaja la aku....klau d'perdaya' dgn sukan2 nie


p/s: Berperang lah hanya di jalan Allah...^_^
~Salam TAkziah buat keluarga KAK ANA di atas pemergian AYAHANDA nya....Al-Fatihah.....

Tuesday, October 19, 2010

Teringat pada....Dia

Semenjak akhir2 nie asik teringat kat Dia,,,orangnya penyayang (sebab 2 dia dpt jadikn aku seOrang yang penyayang jua kot...amin) 
Banyak kata-kata dia bermain dlm benak pemikiran aku,

" Nanti awak konvO ayah nak g tengOk" 

Bila mengenangkan ayat 2 bergugur desiran airmata aku....sebabnya dlu masa aku konvo 4 my diplOma, ayah xdapat g...sebab msuk hOspital & ad sdikit mslh kewangan...
So aku g sorang2, tdO umah kawan..pagi 2 odw nk g UIA, bapak kwn aku tny....

"Mak Ayah along xdatang k???"....said dats Old man.
"Ermmm....xdtg...mmm" dlm diam airmata jatuh, xsangka lak laju cm air terjun...
(bese laa ank pOmpuan, bongsu lak 2)

Aku xsalah kn pakcik 2 pn, dia pn da mcm bapak aku gak cz ble dtg kL jek, umh dia jd tempat aku & kwn2 landing...free ag,,,,

Nasihat Dia ag....
"Nanti klau nk kawin cr 'Orang' yang solat....cian awk klau dapat Orang yang xsOlat"...pesan ayah.

Walaupun bukan dlm keadaan yang serius tp ad maksud yang aku pegang kata2nya smpi k hari ini.....

"Wani Tolong urutkan ayah nie...."
(nie wak2 dia sakit)
Mula2 rajin gak la aku nk mengurutnya, almaklum la aku nie hebat dlm mengurut nie, smua org dlm famili suka klau aku urut dOrang...hu3
Lama2, aku jadi malas...mungkin masa 2 xmatang ag, xingat yang aku akan kehilangannya nanti....
MeNyesal dulu pendapat MeNyesal kemudian xberguna lagi....

Rasa nak ulang hari tersebut tapi....aku ingat bahawa kita hanya pinjaman ddunia ini
Seandainya masih ada bapa, ayah, abah, papa, daddy.....jangan buat mcm aku pernah buat....
walaupun xla sejahat mana, tp hati kecilku akan rasa terkilan setiap kali teringat pada insan bergelar ayah ini...
Banyak yang hilang, banyak yang susah, banyak yang sakit setelah aku kehilangan ayah...
Tapi aku, mahupun sape2 yang kehilangan ayah perlu bergerak sendiri tanpa ada si ayah yang bertanya

"Duit belanja cukup x???"
"blaja rajin-rajin"
"Solat jangan lupa"
"Balik Pahang pukul bape??, ari apa???"

Yang paling aku ingat...ayah xpernah bg aku tunggu ms dia nk jemput aku...(skali pn x)
Tapi hari ini,, aku blaja utk berjam2 lamanya utk tgu sebab aku da xd ayah utk tgu aku lagi

DOA buat IBUBAPA

"Ya Allah Ya Tuhanku, cucurilah rahmat dan kasihilah kedua orang tuaku seperti mereka mengasihi dan menyayangiku sewaktu aku kecil".