Thursday, October 21, 2010

perang Or blOg

For dis n3, just 2 remind myself nOt 2 fight Or express feeling wif nafs Al-Ammarah....he3
Lately, wat i can see ppl r fighting by using deir blOg, xleh ckp depan2 but bring it on !! 2 deir blOg....he3
Dats communicatiOn wil bring negative impact 2 ur heart n ur emotiOn....where is OUR quality conversatiOn...macam zaman mak bapak kita dlu, klau 'depa' da penat panggil nama kita, kita plak wat dekk jek..."tercabut anak tekak nie panggil, xdgr2 jugak budak bertuah nie"...guna nada marah la weiiii!!!
(akhirnya bertuah jugak aku, cz dpt gak msuk UPSI walau bkn UIAM k UM k, setelah meng'abih'kn masa d diplOma dlu (maklum la result SPM xd la bguih mana n setelah meng'abih'kan bOras mak aku...he3)
Straight ckp kn bagus....
Cth: (jangan bw cth nie dlm final exam...failed weiii)
"Along, awat ko sengal sgt arini....nota kuliah xprint2 ag, nk exam da ni d**??!"

Along pun jawab balik, "H**** korang bagi aarr along duit dlu br leh fotostat sbanyak kedai fotostat yg ad kt UPSI nie pn bleh weeiii"....
(nie ayat bdk yg da sengkek sejak akhir2 nie....hu3)

sebenarnya kes d atas xd kaitan pn ngn sape2, just remind my frenzs and I noT using blOg 4 fighting ya!!...just express ur feeling
furthermOre, Blog used 2 express wat we wanted, wat we liked & disliked, wat we experienced, wat we hOped & prayed.....
So ppl wil understand u mOre and share wif u a Lot..."sharing is caring kan??"....hu3

NAK stOri sket:
Ada Orang kata "dia" hipokrit....
peOple2, hipokrit perlu apa??...yela, berpura2 xsakit walaupun sakit...berpura2 baik walaupun xbape baik???? (ish2..jangan cm2)
MAksud saya...klau ber"hipokrit" kerna nak jaga perhubungan, nama baik keluarga & diri sendiri, bagus sangat=)
Bukan k, yang menilai kita adalah Allah S.W.T
Jadi, biar apa yang kita buat hanya ber'paksi' kan keredhaanNya......amin

Perang VS BlOg???...
Aku pilih VS....he3
Sebab aku dkategOrikan sebagai budak yang selalu berlawan....suka lawan ckp, lawan games (tp bkn games kt laptop or PC or yg sewaktu dgnnya)
Sebabnya aku xsuka games 2:
1) Ter'emo'...sbb aku hanya akn main games keta Or mOtor Or lawan2 (jantung nk tercabut klau aku nk kalah)
2) Kpala aku akan jd xbape betul...(a.k.a pening)
3) Aku xbape tetap pendirian (lps boring ngn satu game aku main game lain pas2 game lain pas2...blablabla) Akhirnya, 1 habuk games pn aku xpenah menang, malah smua games dlm lappy aku nie, bertimbun2 nama anak2 buah aku
4) Laptop aku suka wat sengal ble aku nk main game, update BLOG dia okey la plak=)
5) Prefer 2 sleep better than play games.....ha3
6) Lastly, 
" MAin ag budak nie, xkeje lain k???...baju xjemur ag, umah x sapu, pinggan xcuci ag, dapur xlap ag, tempat tdo 2, da kemas k blOm????"....ayat Mak Timah betul2 kat tepi telinga aku.

So, mana ada masa nk 'menang' kn games 2...he3
2la, alasan aku yg mmg xsuka main games tp bg la OUTDOOR act....wa d champion nie
Dari b.jaring bergerak k bola baling pas2 badmintOn then pingpOng last skali b.tampar
(hoki, squash, terjun berirama xdsebut sbbnya sekOlah aku dlu xsediakan...klau x mau jd penyapu sampah jek aku)...
Mmg xblaja la aku....klau d'perdaya' dgn sukan2 nie


p/s: Berperang lah hanya di jalan Allah...^_^
~Salam TAkziah buat keluarga KAK ANA di atas pemergian AYAHANDA nya....Al-Fatihah.....

2 comments:

fyunie_scha said...

hem tol tu,luahkan je,jgn pendam dlm ati, kdg kite xtau pe die rasa.. jus b honest..speak out,n we can find d peaceful way to solve..betoi..

Along Wni said...

yes...
but quality conversatiOn should be face 2 face=)