Sunday, October 31, 2010

Maleh nk cte pasai bOla

Sbb bOla aku ngantUk glerrrrr....
jd 'maleh nk cte pasai bOla'...hu3
even bOla 2 abeh awaiii...(sori bOla,,,)

Pg nie bgun awai cz nk siapkan sarapan utk makNgah aku
Sampai sOlat kat ruang tamu....
Nk aje pas sOlat 2 landing blik tp,,, mengingat Orang Tua yg penah dOdOi2 & panggil nma manja aku dlu
Bgun la wa nie....rs memasak dlm tdO
LAst2, siap gak mee gOreng & tea 'o' panas...simple jekkk 
(sedap????...xtau la...he3)




p/s: Anyway cOngrate 2 Kelantanese!!! abeh jek game mlm...tiba2 "i'll be back"...sOund msg tOne aku berbunyi..."alOng klate menang!!! gomo klate gomo>>>" S*** jek ytie msg aku....klau klate kalah, leh gak mintak my frenz 2 blanje roti canai & teh tarik mamak satu!!!!!!!!!...hu3

Saturday, October 30, 2010

Terima Kasih.....

Mcm herO dlm filem hinduSETAN ad gak rasanya apabila nset ku diselamatkn oleh seOrang yang xdikenali
Ctenya, kelam kelibut nk naik prebet sbb 'mak Ngah' jiran sebelah umah aku da smpai Tg Malim, jd aku nak la p amik dia n anaknya yg nk ujian mEdsi esOk
Naik2 keta ngn kondifenNya 'marah' su, "awat lambat masuknyerrr"....nada yg agak berlagak aku bersUara....
tiba2, tOKkkk...tOkkk....tOkkk
(ingatkn nk naik prebet skali p Pekan)
Skali mamat 2 kasi nset yg ber'mandi' kn air Kotor Tg Malim daa....
(cm kenal jek nset nie)
Dgn reaksi muka yg comOt dan kaget....aku amik nset, ttUp pintu & senyum
(mamat 2 plak senyum sbb kcuaian aku yg agak sengal)
Tgk2 nset....alamak!!! mati da.....try ON blik
Okeh cun...klau x, mau kna berleter tahap babOOn kat mak aku...
Dlu, ms speak mata aku nie aku terpijak,,,,fuhhhh ayat pedas mak aku bagi
"xsayang langsung benda yang orang beli"....baik punya(nyanyi sketttt...Dafi)
Rabun, mna nmpk speak 2 jd pijak laa......(mak berapi2 marah yg benOr2 nye sbb aku letak bwh lantai jekkk)
~sori mak, smpi skunk wat ag~yewwwwww~he3
Nasib nset 2, masih leh smssssss ag n call ag.....lega, klau x ongkOs pn abehhhhh~
 (Jgn ilang2 tau...byk khazanah dlm nie)
(peneman aku k Pekan....ber2 lbh baik kn???~)
 
Moral of d stOry: Jgn sOnOk sgt naik kete prebet!!!!!!!!!!!!!!

Thank You 2 Mr. HerO yang aku xkenal pn sape kO, rupa pn da xingat daa....
Anyway, may Allah bless yOu=)

GradUasi Bridged Bomba II

Memang bersyukur gila da tamat jd kadet Bomba UPSI
~kerna kem nie: wa punya berat turun, gelap & itam, penat tahap baban
~kerna kem nie gak hub terjalin, knal erti disiplin & yg penting ilmu & pengalaman yg mmg berbalOi~
~Credit 2 all d team members~
p/s: cheessssssssee~peaccccceeeeeeeee~~^_^

Thursday, October 28, 2010

mati VS cerai

U all penah baca x paper mcm pamphlet yg u all slalu buang kat tOng sampah???
Asik2 cte muka depan,,, artis cerai, artis kawin....lagi skali, artis2
(mungkin artis cun & encem kOt, jd melariskn paper dOrang yg agak menyesakkn mata & otak aku)
~aku rasa nie la antara sebab amalan membaca kurang diminati oleh gOl. anti-paper bermasalah mcm aku~
Banyak ag hal dunia yg perlu dpaparkan, isu2 kemiskinan, kejahilan, kemasyarakatan, & mcm2 ag...xsalah nk selitkn muka artis 2 tapi agak2 la weiii....stakat isu cerai??? bersepah ag orang lain yang cerai pas2 abih smua isu dlm selimut kuar (last2 aib keluarga & diri sendiri gak yang tergadai)
mcm ada 1 paper 2, letak kat muka depan ag...pas2 penuh ngan iklan
letih2.....

Walaupun kejadian Tsunami kali nie xlibatkn Malaysia tapi ap salah nye kita menghayati & bersyukur atas kejadian tersebut....
klau arini lupa selawat ari esOk kte gandakan
klau arini lupa nak sOlat jangan lupa ajal dekat jek

 
Aku baca paper pd tanggal: 28/10/2010

PADANG: Pesawat dan helikopter yang penuh dengan pekerja penyelamat dan bekalan bantuan mendarat buat kali pertama di kepulauan pedalaman Indonesia semalam selepas kawasan berkenaan dilanda tsunami setinggi tiga meter lewat Isnin lalu, meragut sekurang-kurangnya 311 nyawa.
Seramai 160 cedera manakala 410 lagi hilang.

ANTARA mayat mangsa tsunami yang ditemui.

ANTARA mayat mangsa tsunami yang ditemui.


 















Malaysia Tanah Airku
Ingatkan kat kampung jek asik terputus bekalan air Or letrik nie....klau kat umah aku 2, tang aku blik jek letrik suka sgt putus, air suka kering.....
(mmg suka nyusahkn aku nk p mandi sungai PAHANG yg airnya berwarna cm air milO 2)
Masa budak2 dlu tahap baban suka sgt klau k sungai nie
nie da 'matured' (matang kOnOn...hahah)
byk mende nk kna tutup sO kueng da minatnya....hu3

Malaysia Oh Malaysia

AMPANG: “Saya kerugian hampir RM2,000 kerana tidak dapat menjalankan perniagaan seperti biasa sejak bekalan elektrik terputus seminggu lalu,” luah Mohd Fairos Ibrahim, 24, mengenai pengurusan flat yang didakwa enggan bertanggungjawab menyelesaikan masalah itu dengan segera.

MELETUP...Fairos menunjukkan pencawang mini di tempat tinggalnya yang meletup.
MELETUP...Fairos menunjukkan pencawang mini di tempat tinggalnya yang meletup.
 Kegembiraan masyarakat pun patut ditOnjOlkan kan???...he3
(Bukan tiket mahal k???....dlu ms aku g tgk ngn abg aku RM10 jek kOt)

PENYOKONG Kelantan ceria, selesa dan tenang ketika membeli tiket perlawanan akhir di Kota Bharu, semalam.
PENYOKONG Kelantan ceria, selesa dan tenang ketika membeli tiket perlawanan akhir di Kota Bharu, semalam.
Klau nak bercerita siang2, biar pandang2..klau nak bercerita malam2, biar dengar2..hu3
Klau bleh 'paper2' yg ad kat Msia nie ketengah kan la isu2 yg membuka mata & minda
Mahal 2, RM1.50.....almaklumla, ble bc dlm tenet nie byk menyeleweng sket....xpn bc bahagian yg aku minat~LeeChOngWei~hu3 (mmg hampeh)

p/s: MEMBACA AMALAN MULIA....
~hepi besday 2 my BFF: Saba~

Wednesday, October 27, 2010

Tanda Kasih

video 

Lirik Lagu : TANDA KASIH


Kalau hati sudah suka
Semua indah saja
Itulah tanda bunga kasih bermula
Di dalam jiwa

Memang benar kata dinda
Berkasih ada tanda
Tetapi hati mana sanggup merana
Sepanjang masa

Berputus asa jangan
Mengeluh pun jangan
Tenangkan hati janji jangan lupakan
Supaya aman

Berpisah lama jangan
Berjauh pun jangan
Supaya rindu tidak jadi bebanan
Menyiksa badan

Hati susah jadi senang
Kenangan jika datang
Terasa kasih sama tiba menjelang
Menambah sayang

Sebab apa hati resah
Seperti orang salah
Ituke tanda kasih akan berpisah
Membawa tuah


p/s: tanda kasih jangan jadi kasihan...hahah

Sunday, October 24, 2010

dr kOnsert k bola

 
Dari kOnsert rentak revOlusi
ke

jmp dFINALLLLLLLLLLL 
"PIALA MALAYSIA 2010"


Where is TOK GAJAH's team haa???
 ishhh2..
tOk Gajah menang!!!!..isssss...hu3



p/s: nsib xduk kOlej ag, klau x bermacam2 ragam 'aweks2' kelantanese yg fanatik bola menyemakkn mata & hidungku semasa tgk tb....
(sori gurlzz, kte just tgk bola bkn pemain bOla...peace ^_^)



Thursday, October 21, 2010

perang Or blOg

For dis n3, just 2 remind myself nOt 2 fight Or express feeling wif nafs Al-Ammarah....he3
Lately, wat i can see ppl r fighting by using deir blOg, xleh ckp depan2 but bring it on !! 2 deir blOg....he3
Dats communicatiOn wil bring negative impact 2 ur heart n ur emotiOn....where is OUR quality conversatiOn...macam zaman mak bapak kita dlu, klau 'depa' da penat panggil nama kita, kita plak wat dekk jek..."tercabut anak tekak nie panggil, xdgr2 jugak budak bertuah nie"...guna nada marah la weiiii!!!
(akhirnya bertuah jugak aku, cz dpt gak msuk UPSI walau bkn UIAM k UM k, setelah meng'abih'kn masa d diplOma dlu (maklum la result SPM xd la bguih mana n setelah meng'abih'kan bOras mak aku...he3)
Straight ckp kn bagus....
Cth: (jangan bw cth nie dlm final exam...failed weiii)
"Along, awat ko sengal sgt arini....nota kuliah xprint2 ag, nk exam da ni d**??!"

Along pun jawab balik, "H**** korang bagi aarr along duit dlu br leh fotostat sbanyak kedai fotostat yg ad kt UPSI nie pn bleh weeiii"....
(nie ayat bdk yg da sengkek sejak akhir2 nie....hu3)

sebenarnya kes d atas xd kaitan pn ngn sape2, just remind my frenzs and I noT using blOg 4 fighting ya!!...just express ur feeling
furthermOre, Blog used 2 express wat we wanted, wat we liked & disliked, wat we experienced, wat we hOped & prayed.....
So ppl wil understand u mOre and share wif u a Lot..."sharing is caring kan??"....hu3

NAK stOri sket:
Ada Orang kata "dia" hipokrit....
peOple2, hipokrit perlu apa??...yela, berpura2 xsakit walaupun sakit...berpura2 baik walaupun xbape baik???? (ish2..jangan cm2)
MAksud saya...klau ber"hipokrit" kerna nak jaga perhubungan, nama baik keluarga & diri sendiri, bagus sangat=)
Bukan k, yang menilai kita adalah Allah S.W.T
Jadi, biar apa yang kita buat hanya ber'paksi' kan keredhaanNya......amin

Perang VS BlOg???...
Aku pilih VS....he3
Sebab aku dkategOrikan sebagai budak yang selalu berlawan....suka lawan ckp, lawan games (tp bkn games kt laptop or PC or yg sewaktu dgnnya)
Sebabnya aku xsuka games 2:
1) Ter'emo'...sbb aku hanya akn main games keta Or mOtor Or lawan2 (jantung nk tercabut klau aku nk kalah)
2) Kpala aku akan jd xbape betul...(a.k.a pening)
3) Aku xbape tetap pendirian (lps boring ngn satu game aku main game lain pas2 game lain pas2...blablabla) Akhirnya, 1 habuk games pn aku xpenah menang, malah smua games dlm lappy aku nie, bertimbun2 nama anak2 buah aku
4) Laptop aku suka wat sengal ble aku nk main game, update BLOG dia okey la plak=)
5) Prefer 2 sleep better than play games.....ha3
6) Lastly, 
" MAin ag budak nie, xkeje lain k???...baju xjemur ag, umah x sapu, pinggan xcuci ag, dapur xlap ag, tempat tdo 2, da kemas k blOm????"....ayat Mak Timah betul2 kat tepi telinga aku.

So, mana ada masa nk 'menang' kn games 2...he3
2la, alasan aku yg mmg xsuka main games tp bg la OUTDOOR act....wa d champion nie
Dari b.jaring bergerak k bola baling pas2 badmintOn then pingpOng last skali b.tampar
(hoki, squash, terjun berirama xdsebut sbbnya sekOlah aku dlu xsediakan...klau x mau jd penyapu sampah jek aku)...
Mmg xblaja la aku....klau d'perdaya' dgn sukan2 nie


p/s: Berperang lah hanya di jalan Allah...^_^
~Salam TAkziah buat keluarga KAK ANA di atas pemergian AYAHANDA nya....Al-Fatihah.....

Tuesday, October 19, 2010

Teringat pada....Dia

Semenjak akhir2 nie asik teringat kat Dia,,,orangnya penyayang (sebab 2 dia dpt jadikn aku seOrang yang penyayang jua kot...amin) 
Banyak kata-kata dia bermain dlm benak pemikiran aku,

" Nanti awak konvO ayah nak g tengOk" 

Bila mengenangkan ayat 2 bergugur desiran airmata aku....sebabnya dlu masa aku konvo 4 my diplOma, ayah xdapat g...sebab msuk hOspital & ad sdikit mslh kewangan...
So aku g sorang2, tdO umah kawan..pagi 2 odw nk g UIA, bapak kwn aku tny....

"Mak Ayah along xdatang k???"....said dats Old man.
"Ermmm....xdtg...mmm" dlm diam airmata jatuh, xsangka lak laju cm air terjun...
(bese laa ank pOmpuan, bongsu lak 2)

Aku xsalah kn pakcik 2 pn, dia pn da mcm bapak aku gak cz ble dtg kL jek, umh dia jd tempat aku & kwn2 landing...free ag,,,,

Nasihat Dia ag....
"Nanti klau nk kawin cr 'Orang' yang solat....cian awk klau dapat Orang yang xsOlat"...pesan ayah.

Walaupun bukan dlm keadaan yang serius tp ad maksud yang aku pegang kata2nya smpi k hari ini.....

"Wani Tolong urutkan ayah nie...."
(nie wak2 dia sakit)
Mula2 rajin gak la aku nk mengurutnya, almaklum la aku nie hebat dlm mengurut nie, smua org dlm famili suka klau aku urut dOrang...hu3
Lama2, aku jadi malas...mungkin masa 2 xmatang ag, xingat yang aku akan kehilangannya nanti....
MeNyesal dulu pendapat MeNyesal kemudian xberguna lagi....

Rasa nak ulang hari tersebut tapi....aku ingat bahawa kita hanya pinjaman ddunia ini
Seandainya masih ada bapa, ayah, abah, papa, daddy.....jangan buat mcm aku pernah buat....
walaupun xla sejahat mana, tp hati kecilku akan rasa terkilan setiap kali teringat pada insan bergelar ayah ini...
Banyak yang hilang, banyak yang susah, banyak yang sakit setelah aku kehilangan ayah...
Tapi aku, mahupun sape2 yang kehilangan ayah perlu bergerak sendiri tanpa ada si ayah yang bertanya

"Duit belanja cukup x???"
"blaja rajin-rajin"
"Solat jangan lupa"
"Balik Pahang pukul bape??, ari apa???"

Yang paling aku ingat...ayah xpernah bg aku tunggu ms dia nk jemput aku...(skali pn x)
Tapi hari ini,, aku blaja utk berjam2 lamanya utk tgu sebab aku da xd ayah utk tgu aku lagi

DOA buat IBUBAPA

"Ya Allah Ya Tuhanku, cucurilah rahmat dan kasihilah kedua orang tuaku seperti mereka mengasihi dan menyayangiku sewaktu aku kecil".

Friday, October 15, 2010

Gala NitE DinnEr~ PAKK

"United we stand Devide we fall"
Pepatah Inggeris 2 cakap, klau pepatah Melayu nyerr...
"Bersatu kita teguh Bercerai kita roboh"
(takut orang kata si tUkang BlOg lupakan her own mOther language....hu3)
So, malam 2 sgt sedap makananyerrr,,smpi msuk dlm mimpi mlm td...pas2 leh plak mimpi orang kata aku pakai makeup tebal sgt.....2la psl
(klau xbese pakai make-up smpi terbawa2 dlm mimpi)
Almaklumla, sebelum nie ad sOrang mamat 2 kata kat aKu
"Mengaku pun cOmOt ekkk"
Sebab aku mmg comot pn....xjaga sgt penampilan, asalkan tutup yg wajib, aku jalan daaaaa
"Pandangan Allah lebih penting dr pandangan manusia kan???"
Sentiasa dalam proses membaiki diri.....insyaAllah...amin

Malam 2 dpt jmp Madam Azila....so sweet
beshnyerr dia masih ingat nama aku
mungkin sbb aku "bising" dlm klas dia dlu
pas2 wat i remembered abt her, he hug me, gave some motivatiOn words
(bg semangat waktu ayah aku meninggal dulu)
very lOvely lecturer
Moga Allah SWT shj dapat membalas jasanya dalam memberi ilmu kepada aku
THAnk YOU madam
(n3 sdih lakkk aiii)

i very enjOyed myself dats nite
makan byk sgt, senyum lebih sgt, & piC lebih2 lak
Edited pic nie ekkk~ xd la seputih & sebersih nie (kn bdk ComOt td kn)

wif Mrs.Ijan....hehhehe


Saturday, October 9, 2010

Muzikal Tun MAHATHIR

3hb Ari2 ag g tgk dis musical event at IB
First time p tgk...xcited n dis experience mmg Sonok
Tapi sori kat My BFF...Mr Ab
cz xsempat nk ajak U
Dis musical nie xla boring sgt 
sgt 2 utk part yg nyanyi lagu slow2 yg xbape nk jiwai
agak mngantukn tapi part lain mmg terkejut, ngn sOund yg gempak lakonan yg mantap, lawak yg sengal2 gak...aku bg 4 n half star...he3
setengah hilang sbb aku xbape nmpk senikata lagu yg terlalu kecik bg orang yg pakai CL cm aku nie....he3
Lagu2 melayu lama pn leh tahan gak sedapnyerr,, ingt sore mak nyanyi waktu hayun buaian aku dlu...hahaha
so DR. M...tq 4 ur contributiOns 2wards our country n natiOn....
hopefully...DR. M muda will coming....
p/s: Doakan Dr. M sihat...amin

d scene...d beginning 

 they lOOk cool rite...he3

pic kenangan....

30 Syawal

Memang seronoknyerr lastday raya nie...
Beraya di Batu Gajah (umah Shafini) & Lumut (mak angkat)
Memang perut xleh blaa la...kenyang gler
mcm nk meletup pn ad, mkn nasi, mkn buah, mkn kuih, mkn laksa
pas2 mkn roti ag...(xphm aku) mmg sejak akhir2 nie kuat makan sket
Berat bdn pn da naik 2kilo...hu3
Bertambah2 lak jiwa hepi orang kata...he3

PIC2 yg SEMPAT d snap
 D Umah Mak Angkat Sha & Kecik

 D Umah Mak Angkat Aku (sedapnyerr laksa 2)...tgk la mak sape..he3

 Akt. Main BAsikal (rasa cm blik kg lak)

d Umah shafini....

dengan mak angkat Aku (MAKTEH)
~bj nie wat aku nmpk ag GEMUK dr bese~uiisshh~

p/s: Perayaan djadikan satu amalan ziarah
Aku mmg jenis yg suka bjalan & bsosial
terutamanya ngn 'makcik2'..he3
so sape2 yg xsuka bjalan
berubahlah....
byk yg kita leh lihat
byk yg kita leh dgr
byk yg kita leh rasai
melalui perjalanan^_^

Thursday, October 7, 2010

Kes tidurrrrrrr....zzZZzz

Masalah tidur

Orang dewasa memerlukan 6-8 jam tidur sehari. Kanak-kanak pula memerlukan masa tidur yang lebih panjang, manakala golongan warga usia emas memerlukan masa yang lebih pendek di antara 4-5 jam sehari. Masalah tidur merujuk kepada gangguan pada corak tidur. Sebab-sebab utama yang boleh menyebabkan kecelaruan tidur termasuk:
  • Gaya hidup - kerja syif yang kerap dan tidak teratur
  • Masalah-masalah fizikal seperti mengalami kesakitan, masalah pernafasan, kerap kencing waktu malam
  • Gangguan psikologikal atau penyakit mental contohnya skizofrenia , kemurungan, kebimbangan , stres dan lain-lain.
  • Penyalahgunaan dadah dan alkohol
  • Faktor persekitaran seperti terlalu bising, panas atau terang
Tanda-tanda dan gejala
  • Tidur yang terlalu banyak (hypersomnia)
  • Tidur yang terlalu sedikit (insomnia)
  • Kelakuan yang luarbiasa semasa tidur contohnya, berjalan dalam tidur (sleep walking), bangun tiba-tiba dalam ketakutan(sleep terror), kisaran gigi (tooth-grinding) dan sebagainya.
Kesan dan akibat
Masalah tidur boleh mengganggu pemikiran,emosi dan tingkah laku. Ia juga menjejaskan kerja, pembelajaran dan perhubungan seharian. Anda akan :
  • Cepat menjadi marah
  • Sukar mengawal emosi
  • Sukar memberi tumpuan/perhatian
  • Kemungkinan boleh membuat kesilapan
  • Berisiko terlibat dalam kemalangan dan kecederaan
Rawatan
Dapatkan bantuan profesional
  • Doktor anda akan mengenal pasti penyebabnya dan memberi rawatan bergantung kepada sebab-sebab tersebut.
  • Rawatan tingkahlaku melibatkan cara amalan tidur yang sihat dan teknik relaksasi
  • Doktor anda mungkin akan memberi ubatan yang sesuai.
Pencegahan
Masalah tidur boleh dicegah menerusi pendekatan berikut:
  • Mengamalkan rutin tidur yang sihat dan teratur
  • Mengamalkan gaya hidup sihat dan pengurusan stres yang baik.
  • Hindari dari penyalahgunaan dadah, alkohol dan bahan larangan yang lain
  • Patuh kepada rawatan untuk masalah-masalah fizikal atau mental.
Rehabilitasi
Amalan tidur yang sihat

Tukar tabiat anda
  • Berhenti merokok
  • Jangan tidur pada siang hari
  • Kurangkan pengambilan alkohol dan kopi
  • Bersenam di awal hari dan bukan sebelum masuk tidur
Ubahsuai persekitaran tidur anda
  • Gunakan bilik tidur hanya untuk tidur dan aktiviti seksual sahaja dan bukan untuk aktiviti lain
  • Pastikan persekitaran bilik tidur berkeadaan tenang dan selesa
  • Pastikan juga tilam dan katil anda selesa
Amalan sebelum tidur
  • Ikut jadual tidur yang tetap (masa tidur dan masa bangun tidur yang sama setiap hari, termasuk hari minggu)
  • Jangan mengambil makanan yang terlalu berat sebelum tidur
  • Tidur bila rasa mengantuk
  • Berehat sebentar sebelum masuk tidur.
Simpan satu diari tidur
  • Catit jumlah jam dan kualiti tidur
  • Masa masuk dan bangun dari tidur
  • Jenis makanan, minuman dan ubatan yang diambil
  • Perasaan anda
Elakkan dari membeli ubat tidur terus dari kaunter
Kumpulan sokongan
Sleep Disorder Society of Malaysia
Pertubuhan Kesihatan Mental Malaysia 

p/s: Sebab ap aku cari artikel tentang TIDUR nie cz...tdo nie amat penting bg aku, tdo aku mesti yg berkualiti,,dtambah2 ag skunk aku xtdo siang so mlm mmg aku nk relax n tdO nyenyak
2 my roomates: sori klau kes aku nie ggu korang tp klau tdo aku tggu, korang gak yg kna blasah...he~
haRI nie: tdo aku tggu so emosi tggu sket ngn mata aku kembang mcm pandanya...tp pas kul 8.30am td, emosi dh stabil, cuma aku xnk tragedi tdO tggu mcm mlm td berlaku ag...(plz yea kwn2, jgn ckp kuat sgt,,sbb tdO nie mcm wat business gak)

Wednesday, October 6, 2010

5 EMAS

Negara kita pernah dijajah British rupanya....(sukan nie mmg menyedarkan kita spy jangan dijajah lagi) Walaupun macam tu, kita patut bersyukur sebab dijajah oleh Bristish (la pulak dahh)
Dari mata memandang telinga mendengar...akal berfikir,,,yang dapat aku tafsirkan adalah kita patut bersyukur atas apa yang telah terjadi kepada negara...mcm orang "ada hikmah disebaliknya"...
4 dis Commonwealth games,,,absolutely my fav game is BadmintOn....harapan kpd Dato' Lee Chong Wei la...skunk da ad 5 Emas so 10 Emas bukan halangan malah kita leh dpt lebih dr apa yang sepatutnya

"Konklusinya: klau kita usaha n sebanyak mana yang kita usaha akan membuahkan hasil seperti usaha yang kita lakukan"
Jadi....aku patut contohi usaha orang yang sangat berusaha untuk kejayaan mereka...

Anyway...MALAYSIA BOLEHH!!!!!

Friday, October 1, 2010