Wednesday, November 30, 2011

Wat Hal

Wat Hal saje!!!
Pagi2 lepas bca depan Ustaz,,ak ngan sorang kawan diTUGASkan untuk amik baju 'uniform' tadika
Untuk present pada hari Khamis nie,,,

Kronologi 1
Tempat: Pejabat Pos TM
Masa: 9.00 am

Okeh,,,blogger's buddies, sampai2 jek ak kat pejabat pos tue,,,terkejut terus ak dibuatnya....tercegat seorang TUA,,,kelibatnya seperti ak kenal,,rupa2nya Lecturer Perlembagaan ak & ex-lecturer utk subjek Keselamatan
Dia angguk2 & angkat kening ble nampak ak,,ak pun balas dengan senyuman ayu,,,,ahakss!!

Lepas tue,,1024 kaunter 7!!!! No ak 1026...
"Alamak!!!!!!!!!! along sakit perut la....adehhh", seyesly tiba2 jea tah angin mna datang.
"Ko biau betik Long,,," said my bff.
Bukan setakat betik wehh,,,jambu durian semua ad....
Arrrggghhh xleh tahan nie,,,
1025 kaunter 7
Adeehhhh,,,along g tandas jap!!!

"Kakak2,,saya nak tumpang tandas leh??", berlari2 ak k cc kat sebelah pejabat pos tue.
"Tandas ad kat tepi 2 dik,,ad SIGNBOARD ag!!!",, said kakak 2 dgn kerek seyhhh.
Cian kat ak kan,,mna nak nampak papan tanda tandas klau dah nak terb%&&^%$%^& sangat kan!!

Memang suka WAT HAL tau!!
Perggghhh,,lepas tue..ak msuk balik dlm pejabat POS
Nak pos barang 'Mak' ak....
Perrgghhhh,,,MAKCIK pos wat hal lak...
Dia leh berLETER kat ak!!! Adehhh cm kena berLETER ngan mak weyhh....
"Awak gam la nie,,,nie la masalah nya,,bukan nak pos barang, nak cicirkan barang,,,"
Then blablablablablabalaallllaa,,,,
(Dia berleter banyak sebab ak tanya nape barang ak xsampai2,,,uiiikkss)

TAK salah ak tanya kan??? Malu bertanya SESAT weyhh!!!

Kronologi 2
Tempat : CIMB bank
Masa: Dalam kul 9.3o ke atas la

G CIMB sebab nak minta cth borang pinjaman BANK,,,konon nk wat pinjaman BANK utk bukak tadika.
Alahaiii kerek bebenor kowtt abg kat situ. Yela kan,, dia dah tau kami student then xseyes nak buat pinjaman,,tp awal2 dah kami ckp nk minta cth borang (pembetulan: bukan ak cakap,,kawan ak yg ckp ngn abang kerek 2)...

Ak tau la dia amik akaun,,blaja dlm Bahasa Inggeris kowtt....so He's speaking LONDON la...plus dia make-up himself wif gaya2 berlagak & kondifen.
Kepada abang tersebut,,,layan la U punya customer more pleasant...
Arrghhh serabut ble ingat abang tue,,
So 2 maknanya,,,
1) Ble U xkeje ag,, ppl wil underestimate U
2) Ble U orang kampung yang selekeh,, ppl wil judging U
3) Ble U berada di atas,, Mayb U alls akan WAT HAL yang sama!! ciss!

p/s: Sakit perut ak x ilang2 ag,,,lembikk sudah!

Ujian BACAAN (Tajwid)

Salam,,,
Esok ak ad ujian tajwid....KENA baca depan ustaz
Sangat berDEBAR kowtt!!!
Lepas abeh sekolah Menengah rasanya xd da 'TOK Guru" yang mendengar bacaan aku
Except my 'Mak' la
Esok ak pilih Surah Al-Kahf untuk dibaca
video
(Ingat zaman2 ak mengHAFAL 14 Subjek & surah2 ms dulu2 untuk amik EXAM Sijil Menengah Agama)

Klau 'sengal' cmne korang skali pun,,pastikan boleh mengaji dengan tajwid yang betul
So masuk kelas tajwid adalah salah satu langkah yang sangat menguji kekentalan hati & iman
Cubalah,,,agpun ia tuntutan agama! Fardhu Ain kan?? Peace ya!!

p/s: Dulu BOLEH,,,sekarang xkan xleh kowwttt!!!ahaks!eerkk,,,errrmmm,,seram sejuk wehh!!

Monday, November 28, 2011

Sepetang Jogin' Sorang2

Sepetang berjogin'  seorang diri,,,
Walau cuaca agak mendung & diserikan dengan hujan renyai2!!syokk!!
Xtuali ad sorang roomate ak teman tp dia xjog!!!katanya xprepare!!!aiyaaa...

Dis is my MAHAGURU

Dah lama siut,,xjog!! Jantung ak cm nak terKUAR,,,mulut memang 'nganga' abeh la...
Sebab nak sedut sebanyak2nya oksigen!!haha

"Kakak2,,,tolong amik bola tue!!!!", jerit one of Borneo Students...
"Tak nak3,,,,amik la sendiri", sambil geleng2 & teruskan jogin' ak....
(Pemalas betul la,,,dah la ak malu jogin' sorang nie, suh ak amik bola lak!!!ceehh)

Padang UTAMA UPSI (Kampus Sultan Azlan Shah)


Kira2 satu padang besar UPSI tue ak round abeh la,,,pas2 pusing ag bahagian depan!!!
Sangat refreshin',,,,otak, badan rasa SEGAR,,,cm rasa nak tdo ad gak skunk!!!
Tapi leklu kan,,,ad keje masih perlu diberes kan!!hehe

Aku TRULY Jogin' tau

Dalam ramai2 student,,,ak sorang jea (student Pompuan la) yang jog petang td
Mna perginya beribu2 yg lain???

Aku rasa macam da KURUS sket la!!!haha

Kadang2 kita memerlukan 'alam' untuk melepaskan 'rasa hati'
Kadang2 kita memerlukan 'teman' untuk meluahkan 'perasaan'
TETAPI
Kita memerlukan Allah S.W.T dalam setiap apa jua keadaan

Terima Kasih Allah kerana memberi aku peluang melihat KEINDAHAN ciptaanMU,,,,
 Ble KORANG plak nak jogin'???
Meh ak temankan,,,haha

p/s: Susah wooo klau dapat geng yg kaki kayu!!!haha

Siutly letih Seyesly sengal


Berlawan dengan nafsu nie memang nak terCEKIK beb,,,
CuT nie klau bleh ad beri manfaat
klau xbanyak sikit pun bleh la kan...
3Jurnal dh d analisis,,tinggal nk dtaip
Taip pun satu keje,,janji bab me'MIKIR' kuat2 da lepas
Action research jea dlm pembikinan 'OTAK'
Isinya dah ad,,,cuma ayatnya lom kuar ag,,ahakss!!

Pagi td,,alang2 bangun awal,,call my 'MAk'
Rupa2nya dia menoreh
Cuba korang bayangkan???
Ak leh tdo terPUKANG,,,mak ak keje sbb nk bg DUIT
Memang anak kepalang ajar kan??
Okehh,,,ak amik 'pengajaran' kat situ
Klau ak 'gagal' my 'Mak' pun 'gagal'
Sebab dia 'gagal didik ak kan??? adeehhh,,,cian mak

Harini,, ak ngan 'Froggie' sibuk siapkan asgmt ak
Thanks 'Froggie' temankan ak
walaupun 'ko' wat 'bodoh' jek kat tepi tue,,,haha
( Nie sebab terlalu banyak me'MIKIR' kan!!!haha )

Kira2 2 bulan ag nak abeh sem6 nie,,,seyesly banyak keje!!!
Tapi ak masih leh gelak, senyum, sengal, sedih...haha
Klau xd semua nie,,,bukan kehidupan nmanya
U alls semua JANGAN lupa SENYUM
senyum dah???
haha...


( Sangat sengal!!! rasa macam nak nyanyi lagu 'What The Hell' jea kat Long-kang nie!!!! )

p/s: Takziah kepada mangsa2 banjir=(,,,,smoga tabah hadapi dugaan tersebut=),,,,

Cerita Hari Ini


‘Saya tak tahu nak cakap apa’
Oleh Syed Riduan Ahmad dan Wan Fakhrul Bakar

2011/11/28

ANAK didik Kim Swee kecewa tumpas kepada Bahrain pada kelayakan Olimpik 2012 di Stadium Nasional Bukit Jalil, malam tadi. - Foto Yazit Razali
ANAK didik Kim Swee kecewa tumpas kepada Bahrain pada kelayakan Olimpik 2012 di Stadium Nasional Bukit Jalil, malam tadi. - Foto Yazit Razali
Tiga mata yang digenggam sepanjang 80 minit pertama lenyap dalam lima minit: Kim Swee

SUKAR buat jurulatih skuad Olimpik negara, Ong Kim Swee menelan kekalahan 3-2 di tangan Bahrain dalam saingan kelayakan Kumpulan C 2012 malam tadi apabila tiga mata yang digenggam sepanjang 80 minit pertama lenyap dalam tempoh lima minit.

"Saya tidak tahu nak cakap apa, dalam lima minit segalanya berubah," kata Kim Swee dalam sidang media selepas perlawanan di Stadium Nasional Bukit Jalil malam tadi. "Dua gol yang kita peroleh sia-sia selepas kehilangan Affize (Faisal) dan Nazmi (Faiz Mansor).
"Saya tidak punya banyak pilihan pada baki 20 minit terakhir selepas Affize cedera dan Nazmi kekejangan otot. Saya terpaksa meletakkan Shukor (Jusoh) dan penyerang, Ferris (Danial) di bahagian tengah dan ternyata kita gagal mengekang asakan Bahrain walaupun mereka bermain dengan 10 orang.
"Malah Irfan (Fazail) terpaksa menghabiskan permainan dengan buku lali yang tercedera dan ini menunjukkan betapa terdesaknya saya dalam minit-minit terakhir permainan. Walaupun sukar untuk layak, saya harap baki permainan ini digunakan pemain untuk belajar."

"Saya mahu pemain saya rehat secukupnya selepas perlawanan ini.
"Bagi saya pemain sudah memberikan yang terbaik dan saya mahu mereka melupakan bola sepak seketika."

Sementara itu, jurulatih Bahrain, Salman Shareeda menganggap perlawanan malam tadi cukup menarik dengan lima gol dijaringkan dan dia menganggap, Malaysia dan Bahrain adalah pemenang selepas masing-masing beraksi cemerlang.
"Cuma di dalam bola sepak kita perlu bermain hingga 90 minit dan walaupun kami ketinggalan dua gol, semangat juang anak buah saya untuk memburu tiga mata selepas tewas di tangan Syria dan Jepun, membawa hasil lumayan," kata Salman. 

Selepas mendahului 2-0 menerusi Nazmi (m-30) dan Mahali Jasuli (m-67), Malaysia dikejutkan tiga gol pelawat dalam tempoh lima minit hasil jaringan Saad Saiah Al-Amer (m-81) dan Isa Ahmed Muthanha (m-85, 86).


p/s: Harimau BELUM menyerah KALAH,,,peace!

Sunday, November 27, 2011

Sayang MALAYSIA ketat-ketat


"Yeahhh,,,Malaysia kalah"
Tak de niat pun ak nak Malaysia kalah weyyy,,,haha

Gol pendahuluan 2-0 tue xbermakna apa-apa,,,,,Hasbullah Awang
Perjuangan TETAP perlu diteruskan,,,,Hafizal Hamad

Seyesly,,,kawan2 ak sedih & agak menyalahkan aku,,,besela,,ak suka wat 'jahat' kan
Dorang pun gurau2 aje
Ak pun xsangka Bahrain leh skor 3 gol dlm ms 6minit....

Sayang MALAYSIA ketat2
(Tanah Tumpah Darahku)

Dibumi Malaysia Kaki diPijak,,,Di situ Islam diJunjung,,,,InsyaAllah^_*

Long-Kang News: Malaysia 2 Bahrain 3

King Dan & Prince Chong Wei


CHINA OPEN SF – King Dan over Prince Chong Wei again

China is already assured of 3 gold medals as Lin Dan beat Lee Chong Wei in another classic meeting. Wang Xin and Wang Yihan will fight for the title in women’s singles.
By Raphael Sachetat, live from Shanghai. Photos: Badmintonphoto (live)
There was some excitement going on around the Pudong Yuan Shen Stadium, at least for an hour before the session kicked off, whilst the night had already fallen on Shanghai. Black market was filling the streets nearby where tickets for the semi-finals were sold. The stadium, however, was not filled up even if good numbers had showed up – considering the ticket price of 200 RMD (US$25) or above.
But it didn’t matter.  For local people, it was the unique opportunity to see Lin Dan (photo) and Lee Chong Wei fight for the 28th time, Lin Dan having won a whopping 19 of the previous 27 including, of course, the wins that matter – in the Olympics, Asian Games, and World Championships. And most recently – last week – in Hong-Kong.
Chong Wei (photo) went into the match very focused, avoiding putting too much speed into the rallies at first. On an impressive cross-court defence, he left Lin Dan one meter away from the bouncing shuttle and 3 points behind at 4-7, while the spectators were whispering their surprise. The Malaysian – who has not been beaten this year by any other player than Lin Dan and Chen Long – took the lead 11-8 for the first break.
Then it was all a demonstration of badminton, with most of the shots in the book, in more of a defensive mode on each side of the net. The first game was taken by Lee Chong Wei 21-19 and greeted with a huge silence. After some good advices from Xia Xuanze – who had played Lee Chong Wei in his heyday – Super Dan came back on court with a more aggressive spirit, which gave him a 6 point advantage at the interval, a lead he kept and extended, to take the second game 21-12 with a wide variety of shots amongst which some fast drops and down-the-line attacks.
One Dan show
The third game was somehow similar to the second, Lin Dan being in charge, to the public’s delight, from start to finish. His wife Xie Xingfang (photo) was there in the stands, hoping fate would repeat itself and that her hero would come away as the winner again. Some amazing rallies saw Chong Wei score some points, but the Chinese clearly had the upper hand over Chong Wei this time. And once again, he would get away with a victory – his 20th over Chong Wei – with a final score of 19-21, 21-12, 21-11 in 1h, 16 minutes of play.
Recently I have taken part in so many tournaments that my energy burnt out a bit in the second and third games while Lin moved faster than I did. I’m satisfied with my performance today. It was a lot better than the Hong-Kong semi-final. Losing or wining doesn’t bother me. To know why I lost means more. Lin Dan can defend and attack well so I have to be patient enough to play against him,” said the Malaysian.
Lin Dan was still all praise for his opponent of the day: “Lee Chong Wei is different from me from my other rivals. He’s the strongest competitor in men’s singles since he can hold on to the world no.1 for such a long time. I don’t know why but whenever I meet him, I always try to be my better self. Of course, he was more relaxed than I was because it’s my home court and I was the only Chinese player in this half of draw. So the match was more important to me.  Both of us played defensively in the first game, but I was thinking too much. I tried hard to adjust myself to calm down later on,” said the Chinese ace, after throwing his racket into the crowd.
p/s: Aku masih sayang kat PUTERA tue la,,aadeehhhh!!!!haha

Saturday, November 26, 2011

Salam Maal Hijrah 1433H


p/s: Mulakan penghijrahan walaupun ianya sekecil zarah,,,,

Tak Reti-reti

Dis story bout ppl yang 'tak reti-reti'
Tak reti-reti ap??
Okehh,,, let me stori2 sket
Klau u alls blik dari kelas, u all wat ap dlu???

1) Mandi smula???
2) Makan??
3) Basuh pakaian yang melimpah2
4) Tidur smula
5) Lipat kain
6) Tengok tb
7) Main tenet

Which one is U????

Tak kisah la klau u all nk bermuka buku k,, berbloggin' macam ak k,, tapi tanggungjawab TETAP tanggungjawab!!!
Korang leh k hidup dalam seguni baju yang tak berLIPAT,,,seTEMPAYAN baju yang tak basuh,,,,Tidur dengan haruman yang Sewangi LONG-KANG!!!!
Adooiii,,,letih la ak....
Bukan xd masa, walau assignment berLAMBAK2 pun,,,macam lerr duk ngadap asgmt 24jam!!
Bangun pagi,, kemas lerr dlu tempat tdo,,basuh bj,,lipat kain & MANDI la weyyy!!!!
Aku bukan ap,,,rasa sesak nafas tengok nyerr,,,
"klau U all TAK cuba perbaiki cara hidup korang sekarang,,ble ag kan???"
TAKKAN tgu MATI,,,,ahakss!!

Aku leh komen & kritik kt BLOG ak jea,, Untuk cakap depan2 ak rasa korang dah cukup BESAR utk dikritik!!!!
Agpun wat bazir AIRLIUR ak ja!!!
Klau hari2 cmnie,,,,,adehhh!

p/s: Ak cakap2 kosong jea,,,peace! 


KEBERSIHAN kan Sebahagian dari IMAN,,,,

2 p.m

Klau ak kata tarian dorang seksi??? Maybe 3 out of 5 yang say YES....
Kim Hyun Joong dlm lagunya 'Break Down' ag seksi kowttt,,,haha

video

(2pm~I'm YOUR man~)

Dalam lagu Korea, i love d dance's choreography including fesyen2 rambut dorang...
Seyesly,,klau Melayu buat cm Korean's Style just annoying!!!
So keep 'U' just like urselves,,,
Kalau nama sudah diberi sebagai Ajib,,Kenapa perlu jadi Lee Yong Dae kan???haha
OMG!!! Miss LYD so much,,,Klau LYD,,, seksi apabila dia bermain BADMINTON,,,haha
Just Kiddin' yup!!


p/s : U rasa U seksi k???ahakss!!!

Bukan TAK nak BERCAKAP

Salam,,,
Seperti biasa my 'mak' akan called klau dia ad kredit
Then tadi ak bz tengok muzik2 & X-factor
Pastu ak naik atas, amik nset and Called semula my 'Mak'

"Nape mak call??"...
"Tak de pape....saje jea"...balas Mak.

Seyesly, ak TAK rasa nak cakap ngan Mak,,
Jadi tadi ak cakap endah TAK endah jea
Sebab ak tahu dia menanggung beban yang ak xleh nampak & tak tertanggung oleh hati ak
Ak rasa xsangup mendengar suara dia
Klau la mak tahu ak sangat menyimpan rasa kesian padanya....rasa kasih padanya
Sehingga ak harap bahawa hari ini dia bukan seperti ini

JANGAN nasihatkan ak bahawa setiap ap yang BERLAKU ad hikmahNYA
AKu bukan BANGANG!!! xtau tentang hikmah Allah S.W.T
Tetapi dia mak ak,,,Allah Anugerah Dia Pada Aku Untuk Ak Jga Hati dia
Bertanggungjawab Ke Atas Dia,,, Doakan Dia.....
Sebab ak kenal mak ak,,,Allahuakbar!!

p/s: Sempena Maal Hijrah,,,ak berazam $#(^%*&%$@%^&^# MAK,,,insyaAllah

Dis guy was AWESOME

Just love to 'kutuk2' some sort of songs even though we are listening to d song....haha

video

p/s: Banyak sangat video serupa cmnie,,,untuk seronok2 kan!!! tarak hal punya...haha

Friday, November 25, 2011

Semakin baik

Setiap hari kita perlu merasa 'lebih baik'
Katakan hari ini lebih baik maka esoknya kita mengharapkan yang 'lebih baik'
Setelah menjadi baik semakin hari rasanya sudah semakin baik
Kita mengharapkan yang terbaik & sesiapa pun mengharapkan kebaikan
Semakin baik keadaan kita Semakin kebaikan bermula
Bukan bermula dengan angan2 tetapi perlakuan
Susah untuk menjadi semakin baik sekiranya tidak berusaha dengan perkara yang baik2

Bak kata pepatah Cik LONG-KANG
"Usah mengharapkan kebaikan JIKA hanya TAHU meminta,,,,Usah mengharapkan KEJAYAAN kalau hanya TAHU berkelana TANPA arah & juga pengetahuan".....

p/s: I'm just trying to improve my skill in manipulating d word "BAIK".....haha ^_*

Thursday, November 24, 2011

Tak terUCAP dengan kata

Apa yang telah berlaku....xdapat di UCAPkan dengan kata2........nokhtah.

p/s:
My mind IS blank!!! Demittt,,,,Don't know how 2 EXPRESS my feeling through my WORD...
Inspire of NOTHING,,,!!!

Niat baik TAPI tak Tercapai

Semalam,,,
Kempen derma darah dilakukan di Atrium Canselori
Ak cuba nk amik peluang derma darah utk kali yang ke berapa pun ak xpasti
Pagi tue sarapan ala kadar jea,,,sarap megi ayam & colagen milk

"Dah makan???,,tanya pembantu perubatan Hospital Slim River.
"Dah,,,sarapan", jawab ak.
"Kalau boleh saya taknak sarapan, makan yang berat2 sebab da kul 10 nie", balas kakak tue.
Ak malas la peduli, isi borang, duk terpacak kat situ, tgu turn ak.....

Tekanan darah semua okeh!!!
Stage 1, lepas!!!!
Stage 2,
"Awak guna tangan mana menulis???"
"Tangan kanan".....
"Cair darah awak nie"
"Abehhh!!!! la"....detik hati kecilku.
(2 3 kali dia picit jari ak nak kuarkan darah)

Stage 2 : Mission FAILED!!!!

Ak pun dengan hampa nya pulang,,, tak dapat derma darah.....(BTW just tgu kwn ak yg derma...huhu)
CUMA,,,ak tertanya2,,
Kepekatan darah awak kurang!!! hemoglobin darah rendah.....pehal lak nie kan???konpius d situ


Apakah Kurang Darah?
Kurang Darah ialah keadaan di mana kepekatan darah merah adalah kurang daripada biasa.Dalam istlah perubatan, seorang yang mengidap kurang darah mempunyai kepekatan darah merah kurang dari 9 gm peratus Hemoglobin.
Apakah yang menyebabkan Kurang Darah?
Ada beberapa sebab yang boleh menyebabkan berlakunya keadaan itu. Antaranya ialah :-
Kurang memakan makanan yang lazat dan yang mengandungi zat besi
Ibu yang kerap bersalin
Jangkitan cacing
Pendarahan dari faraj atau buasir
Lain-lain penyakit seperti jangkitan saluran kencing ,penyakit limpa, demam malaria
dan penyakit barah.
 Bagaimana seseorang tahu ia yang mengidap Kurang Darah?
 Tanda - tanda yang biasa dirasa/dialami ialah :-
 Kelihatan pucat
Sentiasa rasa letih lesu dan tidak boleh menjalankan kerja-kerja biasa di rumah
Rasa mahu pitam bila bangun
Sentiasa rasa pening
Bengkak kaki dan muka
Kebas kaki dan tangan
Rasa mengah dan hati berdebar-debar

Bila pk2 semula,,,
Memang terkena ngan ak,,,sejak akhir2 nie ak memang ad tanda2 spt d atas....haha
Muka ak pucat,,,espeseli ble 'hal2 wanita' tue....
Sampai kena tegur, "Along demam k?? sakit k?? pucat bebenor....."
Padahal ak ok jea,,sihat jea ak rasa,,,leh melompat2 ag!!haha

Skali ad seorang budak klas ak nie,, dia mengandung...
Dia pun makan ubat yg Doktor beri kat ak tue,,,utk kesihatan ibu2 mengandung la
Ak pun xtau ap hal2 nya,,,i2 pun sebab kwn ak ckp,,,kakak ak yg mengandung pun makan ubt cmnie

^%%$#*(*&&^%$,,,,,"ak sengal jap disitu"
Mendengar perbualan mereka dengan teliti....
Kepekatan darah nie penting,,klau kita eksiden, luka...klau darah kita cair, kita mudah kehilangan darah...
Boleh membawa MAUT!!!!
Terkejut gak ak dengar.....tapi ak rasa 'benda' nie perkara kecik jea
Dorang pun bla bla bla bla kat belakang!!!
Suh ak makan ati la,,,mkn bayam la & bla bla......

Semasa di 'check' hemoglobin ak : 10.9
Nak derma darah kena : 12.5 ke atas
Klau hemoglobin bawah : 9 : WARNING!!!!!

Keburukan : Muka pucat & kelihatan sakit, pening, pusing mata macam rasa nak pitam, slalu kebas beb!!
Kebaikan : Boleh jadi pelakon sebagai 'orang sakit'
Sejarah : Aku tak pernah ag pengsan dlm tempoh  24 taun nie,,Alhamdulillah
Moral : Jaga kesihatan KORANG,,,,Tubuh badan kita kan anugerah Allah & pinjamanNya=)))



p/s: 
1) Seyesly,,,ak memang rasa xbape sihat tapi masih hebat,,,,klau sape2 nak ajak ak panjat GUNUNG pun ak sanggup ag!!!!haha,,,
2) Ak masih ag belum 'menjamah' ubat tersebut....bkn takut makan ubat CUMANYA ak rasa ak sihat beb!!

Tuesday, November 22, 2011

I know I have to go

I know I have to go,,,,

Apabila ada seseorang "tikam dari belakang",,,,ak xmarah cuma aku akan UNDUR diri........!!!

Its like "The sharp knife of Ur Short Life".....(The Band Perry)

Harimau Malaya


Tetiba terDENGAR bunyi harimau meng'auuuuummmmm' malam2 nie,,,ahaks!!!


Kepada yang TAK tahu ag!!! PASUKAN Malaysia merangkul pingat emas,
 SEA GAMES 2011 Indonesia


KALAH ngan sape??? Indonesia,,,
Ulang suara,,,
INDONESIA kalah!
FullstOp,,,,,(xyah cte lebih2)

p/s: Pengurusan akhir sewaktu penyampaian pingat tadi,,,, WAS 100% suckkk!!!! kecian.....


Monday, November 21, 2011

Pakcik Penyeri UPSI


Kronologi Pakcik Penyeri UPSI,,,,
1) Pakcik nie slalu ad kat stesen bas UPSI
2) Kadang2 lebih awal dr pelajar2....dia da ter'pacak' kat situ
3) Tak ad ap yg perlu ditakutkan,,,,sebab pakcik nie xkacau orang!!!
4) Pakcik nie berbangsa India, umur??? xdpt suspek lak!!haha
5) Selain jumpa dia kat stesen bas,,ak asik jumpa dia kat Mamak.....
6) Dia xkotor macam pengemis cuma dia 'sengkek'
7) Dia TAK pernah la minta ngan aku,,,,or kawan2
8) Kadang2 dia bw duit sehinggit,,setakat dpt minum air pastu dia blah!!!
9) Kadang2 dia hisap rokok sebatang, pemberian orang2 kt situ....then blah jugak!!!
10) Kadang2 rasa kesian tengok,,,,sbb bagaimana 'seorang manusia' walaupun dia bukan Muslim kn,, dia boleh hidup dengan segelas air & sebatang rokok!!!
(Menagih simpati utk segelas air,,,='(,,,,,,,)

Klau 2 3 hari xnampak dia,,ak syak dia sakit.....ad k orang tolong dia ekkk???....

p/s: Terasa nak 'apply' kerja kat JKM lak,,,,,huhu

Sunday, November 20, 2011

Lagi kekalahan Lee Chong Wei


Lin Dan sekat Chong Wei di Hong Kong



JAGUH badminton negara, Datuk Lee Chong Wei (gambar) gagal mara ke final Kejohanan Terbuka Hong Kong selepas tewas 16-21, 14-21 kepada musuh ketatnya, Lin Dan dari China semalam.
Pada aksi separuh akhir tersebut, Chong Wei, selaku pemain nombor satu dunia terpaksa akur dengan ketangkasan pemain pilihan ketiga dunia itu sebelum kalah dalam masa 46 minit.
Sebelum ini, Chong Wei menempah slot ke final selepas menewaskan pemain India, Ajay Jayaram 21-16, 21-13 pada perlawanan suku akhir kelmarin.
Manakala Lin Dan, pemenang pingat emas Sukan Olimpik Beijing 2008 mara selepas menumpaskan Shon Wan Ho dari Korea Selatan, 21-15, 21-18.
Dalam satu lagi aksi separuh akhir semalam, pemain nombor dua dunia, Chen Long dari China tewas 21-14, 21-18 kepada rakan senegara, Chen Jin yang juga pemain pilihan kelima.
Ini bermakna, Lin Dan akan bertemu rakan senegara, Chen Jin pada final yang akan berlangsung hari ini.
p/s: Beter LCW & senior team main kat SEA games,,leh tambah koleksi pingat & habuan ag!!!,,,,haha!!

Terfaktab: Makwe sejak lahir

Terfaktab: Makwe sejak lahir: Baru-baru ni ada makwe yang bertanya pada gua samada gua ni anak mak atau tak. Tambahnya lagi leceh kalau bercinta dengan anak mak. Gua ters...

Seyesly, penulisan yg sempoi TAPI ad makna!!

p/s: Ak malas nk cte pjg,,,sedangkn jurnal ak pn xsiap nk d'review & d analisis lagi!!!

Saturday, November 19, 2011

Love dis


video
Father And Son ~Ronan Keating feat Yusuf Islam

It's not time to make a change
Just relax take it easy
You're still young that's your fault

There's so much you have to know

Find a girl, settle down if you want you can marry
Look at me..i am old but i am happy

I was once like you are now
And i know that's not easy
To be calm when you've found something going on

But take your time think a lot
Why think of everything you've got
For you will still be here tomorrow

But your dreams may not

How can i try to explain
Cause when i do he turns away again
It's always been the same same old story

From the moment i could talk
I was ordered to listen
Now there's a way and i know that i have to go away
i know i have to go

I was once like you are now
And i know that's not easy
To be calm when you've found something going on

But take your time think a lot
Why think of everything you've got
For you will still be here tomorrow

But your dreams may not

All the times that i've cried
Keeping all the things i know inside
It's hard but it's harder to ignore it

If they were right i'd agree
But it's them they know not me
Now there's a way i know that i have to go away
i know i have to go

p/s: Hopefully,,,my future h**** will sing d song 4 our son,,,haha!!!!^_*