Wednesday, November 30, 2011

Wat Hal

Wat Hal saje!!!
Pagi2 lepas bca depan Ustaz,,ak ngan sorang kawan diTUGASkan untuk amik baju 'uniform' tadika
Untuk present pada hari Khamis nie,,,

Kronologi 1
Tempat: Pejabat Pos TM
Masa: 9.00 am

Okeh,,,blogger's buddies, sampai2 jek ak kat pejabat pos tue,,,terkejut terus ak dibuatnya....tercegat seorang TUA,,,kelibatnya seperti ak kenal,,rupa2nya Lecturer Perlembagaan ak & ex-lecturer utk subjek Keselamatan
Dia angguk2 & angkat kening ble nampak ak,,ak pun balas dengan senyuman ayu,,,,ahakss!!

Lepas tue,,1024 kaunter 7!!!! No ak 1026...
"Alamak!!!!!!!!!! along sakit perut la....adehhh", seyesly tiba2 jea tah angin mna datang.
"Ko biau betik Long,,," said my bff.
Bukan setakat betik wehh,,,jambu durian semua ad....
Arrrggghhh xleh tahan nie,,,
1025 kaunter 7
Adeehhhh,,,along g tandas jap!!!

"Kakak2,,saya nak tumpang tandas leh??", berlari2 ak k cc kat sebelah pejabat pos tue.
"Tandas ad kat tepi 2 dik,,ad SIGNBOARD ag!!!",, said kakak 2 dgn kerek seyhhh.
Cian kat ak kan,,mna nak nampak papan tanda tandas klau dah nak terb%&&^%$%^& sangat kan!!

Memang suka WAT HAL tau!!
Perggghhh,,lepas tue..ak msuk balik dlm pejabat POS
Nak pos barang 'Mak' ak....
Perrgghhhh,,,MAKCIK pos wat hal lak...
Dia leh berLETER kat ak!!! Adehhh cm kena berLETER ngan mak weyhh....
"Awak gam la nie,,,nie la masalah nya,,bukan nak pos barang, nak cicirkan barang,,,"
Then blablablablablabalaallllaa,,,,
(Dia berleter banyak sebab ak tanya nape barang ak xsampai2,,,uiiikkss)

TAK salah ak tanya kan??? Malu bertanya SESAT weyhh!!!

Kronologi 2
Tempat : CIMB bank
Masa: Dalam kul 9.3o ke atas la

G CIMB sebab nak minta cth borang pinjaman BANK,,,konon nk wat pinjaman BANK utk bukak tadika.
Alahaiii kerek bebenor kowtt abg kat situ. Yela kan,, dia dah tau kami student then xseyes nak buat pinjaman,,tp awal2 dah kami ckp nk minta cth borang (pembetulan: bukan ak cakap,,kawan ak yg ckp ngn abang kerek 2)...

Ak tau la dia amik akaun,,blaja dlm Bahasa Inggeris kowtt....so He's speaking LONDON la...plus dia make-up himself wif gaya2 berlagak & kondifen.
Kepada abang tersebut,,,layan la U punya customer more pleasant...
Arrghhh serabut ble ingat abang tue,,
So 2 maknanya,,,
1) Ble U xkeje ag,, ppl wil underestimate U
2) Ble U orang kampung yang selekeh,, ppl wil judging U
3) Ble U berada di atas,, Mayb U alls akan WAT HAL yang sama!! ciss!

p/s: Sakit perut ak x ilang2 ag,,,lembikk sudah!

4 comments:

casandra said...

kronologi 1:budi bhsa mkcik tu..as staff ne leh tegur mcm tu..ingt dia senior ke leh wat customer mcm tu..huh

kronologi:long long pun speak london la pulok

Long-Kang said...

aiyooo,,,klau speak London takut kuar jawa jea,,,haha

Makcik 2 ok jea,,sbb dia wat Long2 ingt kat mak,,,huaaawwwwwwwww!!!haha

Gaara said...

nasib baik ko tak cirit kat situ...haha

Long-Kang said...

pkck,,perghh lapik2 la sket ckp...haha