Saturday, April 14, 2012

Lappy OR nset

Walaupun semakin hari semakin ramai yang pakai Ipad or Iphone
Aku sendiri pun xtau apa bezanya kedua2 benda alah tersebut.....adeh!
Ak tetap mahu membandingbezakan antara lappy & nset sahaja
Berbalik kpd Lappy or Nset??

Kalau korang sedang memegang dis TWO important thing
Kalau salah satu nya perlu JATUH,, yang mana korang akan pilih utk jatuh??
Aku ulang balik,,'salah satu'

Dari sudut pemerhatian ak & temubual secara TAK formal,,,,
Selalunya, orang akan pilih biar Nset 'jatuh' dulu

Then,,,aku akan tanya KENAPA???
Sebabnya:
a) Dah pakai lama
b) Lebih murah
c) Fail2 dalam Lappy ag PENTING
d) Nanti susah nk wt asgmt kalau Lappy rosak

Nampak??
Betapa pentingnya Lappy...tetapi pilihan yang dibuat menentukan peluang2 d masa akan datang..
betul??
haha.....

Positifnya:
Mungkin pilihan itu TEPAT namun ada rasa terkilan tak??
100% ak pasti kita akan rasa terkilan....

Negatifnya:
Benda yang kurang penting termasuk dari SUDUT pilihan, tak kira lah pilihan HATI k, pilihan LAppy atau Nset.....Kalau dah buruk, lama, kurang kegunaannya..ianya akan menjadi PILIHAN kedua atau TERAKHIR
Negatif k nie??? Tahla..ak pn konpius :(

Berbalik kepada manusia,,,
Yang kurang baik, kurang cantik, kurang sopan, kurang ajar MEMANG akan MENJADI kurang pilihan...
Haha....

p/s: Kalau ak pun,,ak pilih Nset untuk jatuh......sebabnya nset ak harganya RM200 jek beb berbanding Lappy ak yg TELAH dgunakan hampir 7tahun,,,yg dulu harganya Rm2500......perfect CHOICE!=p

2 comments:

casandra said...

‎"Gadis yang garang sebelum kahwin, insyaAllah akan menjadi
gadis yang sangat manja dan romantis selepas kahwin.

Ini kerana, garang dengan lelaki yang bukan suaminya ialah akhlaknya, dan kerana manja + mengada kepada suaminya, ialah kewajipannya..

*x Smestinya mnda yg kurang elok,kurang cantik mjadi plihan kdua*

*su syg dua2 lptop n hset sb dua2 su usahakan u mbelinya sdri..huhu*

Long-Kang said...

weyh cik su!
Salah satu okeh,,I ulang ag..salah satu
Beter choose ek!haaha!

Menjadi yang kedua bukan masalah
Just perlu positif
Sebab Wni suka jd yg kedua kerana tak semuanya sad ending just like 'Dream High' told me =p