Tuesday, February 21, 2012

TOTALLY exhaustED! atau Sangat2 PENAT,,LELAH!

Demit! Sebelum nie ak rasa PRAKTIKAL xd la membebankan sampai nak ber'mesra' ngan Mr.Blog pun xsempat2 beb...Refleksi pengajaran, refleksi harian yang 5 pages yang agak mengarut2 tue, RPH utk 8 Jam, Laporan mingguan & dapatan kajian untuk TESIS!

Nak terMUNTAH beb!

So xd masa nak update BLOG or even 'hari2 praktikum' ak tah ke LAUT mana,,,sadis!
sab2 Ahad pn macam TAK wujud,,,haha
Nampak bebenor menipunya kan??haha,,,
Takde la, smuanya pasal budak2 tue....pegi sana ingat depa, masa makan ingat depa gak,,,,
Bak kata pepatah, cikgu2 pelatih nie dah macam 'makan TAK basah Mandi TAk kenyang' kalau xjumpa dorang!
Arghhh!! karut semua tue,,,hari cuT gler macam heaven,,, sonok klau dapat kuar dari TADIKA tersebut.

Sape kata jadi gur senang???
Perghh,,ramai gler kwn2 ak wat status 'TAK LAKU' cm2...haha
Memang penat cuma berlebih2 la sket,,keja cikgu cm pengutip sampah k??? yang pahit dtelan, yang wangi dpakai or yang busuk di gosok...haha
Bukan ap,,klau jadi cikgu TADIKA,,pakai cantik2 tp awal2 pagi dh kena mandikan budak, basuh ^%$^&* budak,,,,so xsalah berlebih2 kepada perkara yang benar kan???haha
Sori2, main2 jek CIKGU2,,,he~

Klau korang dh praktikal jd guru nie,,amik korang!!rasalah,,,

 Seyes beb,,ak memang xkreatif! Pic yang sempat ak lukis masa kat Taiping nie,,,haha!

Sempat lepak2 makan Steamboooooooooot! abeh smua pantang kena LANGGAR!!haha,,,


p/s: Berbuat baiklah kepada kanak-kanak tersebut walaupun kita xsebaik mana!haha!!

2 comments:

casandra said...

Tol tu makcik..sape kata jd cikgu ni sng..jd cikgu praktikum ni dh kena wat rph p&p kena wat..rph guru senior 5 baris je tu..huhu.rph koku kena wat..refleksi la..diari la..tesis la..kajian tindakan la..wat kuiz mnggu kmanusiaan la..wat exam la..d mnta gajar klas psv pd mnggu ke 4...mne nak cr cikgu casandra ni..hahahah..kja sdri d sruh upsi x terbuat..kja kt sek jo siap..klau ada gaji msuk 4 bln ni..bpinar mata kan..kan..hahahha..semangat lebih lg den gajar..

Long-Kang said...

haha,,tahan sabo dgn karenah owner tadika ag,,,sabo jela....
jgn harap lerr cik su,,,duit kte yg byk abeh...haha