Tuesday, February 5, 2013

Pe hal Nazmi neh!

Assalamualaikum...

Walaupun aku tak arif sangat pasal bola sepak nih tapi daripada kata-kata otai bola sepak kampung aku cakap, hurm....

Okeh, aku komen sikit...

Pe hal Nazmi neh!

# Aku rasa Nazmi kurang kental. Bukan kental apa, kental tang jiwa. Aku rasa orang Melayu nie MENTAL kurang kuat. Sori kalu ada sape-sape terasa. Aku pun Melayu. Tapi hanya sesetengah Melayu jek layak ke LUAR NEGARA. Bukan tak boleh cuma kena kuat semangat. Sebab Lecturer aku pernah cite, org Melayu kat luar negara hanya nak bergaul dalam kalangan mereka jek. So English language tak improve, culture orang tak belajar, tempat orang tak explore...so its waste!

# Maybe Nazmi kena buli?... Buli sebab tak dapat bola atas padang. Nazmi nak bercakap pun, Bahasa Portugese?? Leh ke Nazmi tue? Tak pun Spanish? Aku rasa masalah Bahasa membuatkan Nazmi kena buli. Lagi satu, Nazmi lambat belajar bersosial kot. Tak leh adapt ngan corak permainan kelab tue...

# Kalau kerana fizikal, Messi pun kecik orangnya. Walcott pun kecik gak. Apa masalah neh! Haha... Peluang tak dimanfaat untuk membuktikan yang dia boleh. Kalau paling koman pun, habiskanlah tempoh kontrak tue, kan? Aku rasa sayang jek, peluang dah ada, tapi....urm.

# Maybe kerana awek?? Tah sape tah aweknya. Bunga bukan sekuntum kot. Aku heran gak kalu sebab perempuan. Sedih mak dia kalu dia kecewa & pulang ke Tanah Air kerana perempuan tue & bukan kerana mak dia (yg juga perempuan)...uhuks!

Pe hal Nazmi neh!
Seyes, mula-mula pk memang 'sayang' tul Nazmi tinggalkan peluang tue. Tapi bila pk secara waras, he's nt totally prepare to absorb d negative & positive aura as challenge & story dats he'll will share with his children in d future. Tapi, aku kutuk lebih pun tarak guna sebab dia dah kembali.

Harap, dia leh dapat peluang bantu Malaysia kelak.

p/s: Masih penyokong setia Nazmi di atas padang! Luar padang, he's not my idol :p


2 comments:

Gaara Kazekage said...

gaji sikit la kat sane..500 euro je..dia kena tumpang rumah kawan dia sbb tak mampu nak bayar sewa..tu bapak dia cakap la..wallahualam

H.Wni said...

Gaji sikit?? urmm...