Saturday, September 21, 2013

Kecik

Assalam...

Selamat malam. Hari ini nak kongsi cerita tentang Si Kecik.

Dia dah besar. Tua setahun dari aku. Belajar sama dengan aku masa ijazah dulu-dulu. Dia dah dapat posting. Dekat Kolej Komuniti Kuala Lipis. n3 ni saja aku wat untuk dia. Setakat aku kenal dia, baik orangnya. Banyak gak tolong aku. Espeseli masa backup aku untuk subjek pengurusan Ko-Kurikulum. Dia ketua yang sempoi, gig dan ber-tanggungjawab. Aku hepi dia dah dapat keja tetap. DH41 tue. Tahniah bro!

Dia pun ada blog, tapi haram dah tak update. Maybe dia rajin sangat kot belajar dulu. Hehe! Dia siap ajar aku membaca Bahasa Inggeris ag, walhal dalam hati aku...perlu ke? Sebab kelas English punya pasal. Terpaksa aku belajar mengeja balik! cehh.....

Kalu aku tak segan, aku akan minta tolong dia. Itu pun setelah berfikir panjang. Malu la konon. Tapi dari mula belajar degree sampai gi interbiu, aku ada minta tolong dia. So thank you Kecik.

Selamat ber'mastautin' di negeri kelahiran, Tok gajah terr!

p/s: Nanti jumpa Azzammudin Akil kat Lepeh, kim salam eh :p

2 comments:

Gaara Kazekage said...

ingatkan kau dah lupe password blog ni..haha

Long-K said...

hampir...haha