Sunday, March 6, 2011

Puding Roti

Dis week ak 'lepak' ag umah kakak ak,,
2 ari rasa cm sekejap jekk,,walau haru biru gak ngn keletah anak2 buah,,
Tapi 2 xmen'serik'kan ak pn
Maklumla,,'a kindergarten educator-to-be' la katakan,,,,amin3

Sempat gak ak blaja cmne nak wat puding roti yang dibakar,,,
Sangat senang,,yg penting mesti ad rasa 'rajin' n minat atau 'kuat makan'
klau nak resepinya,,singgah kat blog kakak ak,,

Skunk jom kte tengOk ap hasil dr pembelajaran ak


 Ni setelah dicampurkan roti dengan susu low fat, gula kaster, telur, esen vanilla & perisa mangga (yg dblended)=)


Proses membakar,,,

Finally, dah blehh makan......
Sesuai betul untuk menu bg kanak-kanak membesar
So, sape yg nk buka kindergarten nti,,
myb leh jdkn menu 'puding roti' nie
as a dessert
Jimat, mudah, sihat ^_^

p/s: Jemput makan kwn2 espeseli 4 anak Pak RAshid yg siap warnin'2 ak!!!ahakkss=)
~ ^_*~sedapppppp~he3

4 comments:

shabariah said...

sedap...tp manis sikit la along....pe2 pun thanks

Long-Kang said...

hahaaha,,
alg kn suka kat U*******
so tlebih manis lak,,heheh
welcome=)

mamahayyu said...

ermmm....sbnarnya resepi kena guna gula caster..tapi x cukup 20gm so tmbahla gula pasir....ha..ha...20gm jerkkk..tapi apa sal manis lagi yerrr...agaknya org yang buat manis sangatttt!!!!! ahakkkksssss....

Long-Kang said...

manis gler
!!!!!
tmbh roti pn stil mnis sbb roti pn mmg dh mnis,,,bkn orgnyerr
hahahhaha